Nicolae nistor - creaţii proprii

Creaţii proprii | Poeziile altor autori | Texte | Proverbe

nicolae nistorAutor Nicolae Nistor

Activitatea Socio-profesională în trecut Hidroenergetician la Hidroelectrica , actualmente pensiona, administrator de societate și P.R, în cadrul unui cabinet.
.....................................................................................................................
Activitatea literară:
anul debutului literar 2014.........
anul debutului editorial 2014......
Editura “SINGUR” DIN TÂRGOVIȘTE ROMÂNIA
titlul volumului “SCRISORI CĂTRE EVA”.............................................
genul literar POEZIE..................................................................................
Volumele publicate: Volumul de versuri “Scrisori către Eva”, la Editura “Singur”, Volumul de versuri “Îngerul Timpului”, la Editura “Singur”.În curs de apariție, Volumul de versuri “Dincolo de întuneric”, la Editura “Antim Ivireanul” și un volum depus la Editura Singur Volumul de versuri Baleiajul Vieții sau Impedanța spaimei, și volumul de versuri Iubire cu gust de Marsala ,în curs de apariție un volum de cugetări din ciclul ROUA GÂNDURILOR și un volum de “Povestiri Neterminate”.
Volume publicate în colaborare (coautor): antologia “Suflet Nemuritor” 2013 prin Revista online “Popasuri Culturale Românești”, Antologia “Nemuritorii cuvintelor” 2014 prin Revista online “Popasuri culturale românești”, Antologia “Vise Târzii” 2014, prin Editura “Națiunea”, Antologia “Limba noastră Eminească” 2014 prin Editura “Națiunea”, Antologia Societății Literare “Anton Pann” 2015 prin Editura “Hoffman”, Antologia “ochi de lumină” Culegere de texte religioase, 2015 prin editura “Vital Preven Edit”, Antologia “Scrisul de azi” 2015 prin Editura “Singur”, Antologia “Gânduri dintre anotimpuri” 2016 prin Editura “Hoffman”, Antologia “mama” 2015, Antologia “tata” 2015 .....................................................................................................................
Traduceri (autor, titlul original, ediţie an, editură, în care şi din care limbă)
NU...............................................................................................................
Referinţe critice (în volume sau în periodice) despre cărțile mele s-a vorbit în revistele și ziarele naționale și internaționale la televiziunile locale (vtv vâlcea la emisiunea “Picătura de cultură” moderată de Dragoș Teodorescu, la emisiunea “Colocvii vâlcene” moderată de criticul prof. dr. Ion Predescu, membru u.s.r., televizunea Etalon Vâlcea, la emisiunea “Criterii Naționale”, moderată de Gheorghe Smeoreanu). cronici la volumele “Scrisori către Eva” și “Îngerul timpului”.
Despre cărțile mele au vorbit: Cornel Udrea în 2015 la Viena la Ziua Europei, Mihai Antonescu a vorbit despre volumul “Scrisori către Eva” la lansarea de la Biblioteca “Astra” Sibiu, cronică inclusă în revista “Singur” în care am apărut pe coperta revistei și premiul editurii “Singur”, despre “Îngerul timpului” a vorbit Ilorian Păunoiu – membru USR. la lansarea de la Biblioteca Județeană Vâlcea “Antim Ivireanul”, despre același volum a vorbit și Mihai Antonescu la Târgul Internațional de carte “Gaudeamus” 2015. tot el a vorbit la “Gaudeamus” despre “Îngerul timpului” în 2015. tot despre aceeași carte a vorbit și a făcut cronică Dumitru Sârghie, la același volum cronică făcută de Gheorghe Voica – membru u.s.r.
Volumul “Scrisori către Eva” a fost prefațat de prof. dr. în filologie Florian Copcea – membru u.s.r. și postfața la același volum, prof. dr. în filologie Mihaela Rădulescu. prefața la “îngerul timpului” a fost făcută de Dan Șalapa, care a făcut și recenzia în volumul de repere critice “Filoverba” la volumul “Îngerul timpului”. urmează “Filoverba 3”, repere critice la volumele “Scrisori către Eva” și “Dincolo de Întuneric”.
despre cărțile mele a vorbit și Doru Dăncuș – membru USR,
despre “Scrisori către Eva” a vorbit și Alexandru Petria la Gaudeamus 2014.
cărțile au fost foarte bine primite în mediile culturale românești, apreciate de critica de specialitate și de scriitori membri USR,
Nicolae Nistor a participat cu cele două volume la următoarele târguri de carte: Bookfest 2014, Gaudeamus 2014, Bookfest 2015, Gaudeamus 2015, Târgul de carte Târgoviște 2015, târgul de carte Turnu – Severin 2016, “Rotonda plopilor aprinși” 2016 râmnicu vâlcea, Viena 2015, Târgul de carte Alba-Iulia 2016, Târgul de carte de la București.
Nicolae Nistor participă la lansări de carte și acțiuni culturale în țară și străinătate, făcând critică de întâmpinare inclusiv ale autorilor membri u.s.r.
Nicolae Nistor este membru în Colegiul director al Societății Culturale “Anton Pann”, Membru în Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova redactor la Revista “Rusidava” din Drăgășani – Vâlcea, redactor la “Popasuri Culturale Românești”, publică în revista Societății Culturale “Anton Pann”, publică în Revista “Singur”, publică în revista “Confulențe literare”, în Revista online “Alb Negru”, publică în Revista “Qpoem ,publică în Revista Ecreator, Publică în Revista Poezia dela Iași!

- - - - - - - - - - -