Singur mergeam pe drumul meu - Rabindranath Tagore
Adăugat de: Gerra Orivera

singur mergeam pe drumul meu
la locul nostru de-ntalnire.
dar cine-i acesta care ma urmareste
pas cu pas in mutenia beznelor ?
ma trag din drum alaturi
sa ma feresc de umbra lui
dar el nu-mi scapa urma pasilor.
starneste, mandru, pulberea in mers
si-ngana cu glas tare
orice cuvant care-l rostesc.
el este eul, eu insumi
si, Doamne, de rusine nici ca stie.
dar eu rosesc sa vin la usa ta
cu umbra-i in tovarasie .vezi mai multe poezii de: Rabindranath Tagore
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Te cred Gerra. dar viata trecuta ne cizeleaza maturitatea de azi...iar sufletul tulburat avut candva poate astazi=daca-l cultivi sa dea o LUMINA INFIORATOR DE FRUMOASA.
Cu privire la ciulini, pot sa-ti spun ca si Pitagora avea un UNIVERS desenat pe nisip, Toti din jurul lui NU vedeau NIMIC...iar el tipa cu pieptul dezgolit in fata fulgerului dusman: Nu-mi strica CERCUL. Esti o luptatoare GERRA, sufletul tau imi spune asta si POTI sa misti tot UNIVERSUL daca iti fixezi un punct de sprijin in spatiu. Leaga-ti calul de o raza de luna Gerra....si culca-te sub umbrella unui vers ...CA SA NU MAI SINGERI....

Te imbratisez cu drag Gerra...
CRITICUL BLIND
marţi, 09 iunie 2015


Da, și eu cred! N-am citi Kalidasa - alte volume am citit, dar o singură floare poate mirosi la fel de puternic îmbătător ca și un câmp! O floare este arhetipul tuturor! M-am îndrăgostit de Tagore la 15 ani fără să citesc nici o poezie a lui - doar Mircea Eliade!:))) Așa că vezi.... Am fost niște ani închisă în casă și când am reușit ținându-mă de pereți să ies cu scăunelul în fața blocului, i-am interzis unei vecine să smulgă ciulinii de lângă zid pentru că ei reprezentau pentru mine grădina de flori!:))) Așa că observi cum funcționează creierul meu!...... Total zăpăcit!
Cu drag!
Gerra Orivera
marţi, 09 iunie 2015


Gerra, eu cred ca Tagore este cel mai inalt copac crescut din pamintul indian, si frumusetea lui este orbitoare. Poate numai epopeele indiene il intrec in frumusete. Stii ca cerul Indiei se culca seara in ram de Tagore?

Consideratie Gerra.

Cand ai timp te rog si va rog sa cititi KALIDASA.
CRITICUL BLIND
marţi, 09 iunie 2015