Câmpul de rapiță - mirimirela
Poezie adăugată de: mirimirela

    miercuri, 20 mai 2015

Câmpul de rapiță ți am arătat
Tu câmpul pentru mine ai răsturnat.
Pe cer , valuri de miere se topeau
Cerurile n ape albastre se scăldau.

Întinși pe câmp,cu dor ne sărutam
Că mierea s a prelins pe nori ,nici nu vedeam
Că apele în cercuri,ne prindeau
Nu ne păsa; noi doi,de dragoste ardeam.vezi mai multe poezii de: mirimirela
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Mulțumesc Alina ! Și eu citesc ce postezi tu cu drag.
mirimirela (autor)
miercuri, 27 mai 2015


Minunat mirimirela!...te felicit din suflet.Chiar dacă intru mai răruț aici, te citesc mereu cu drag.
Alina Cristian
miercuri, 27 mai 2015


Dragul meu stomff,faptul că mă număr printre maeștrii inimii tale mă onorează și îmi dă curaj să îți spun că și tu ai ajuns la inima mea, mângâind o cu frumusețea versurilor tale.
mirimirela (autor)
luni, 25 mai 2015


Iarta-ma pentru intarzierea cu care iti raspund fara retineri: poti sa imi spui oricum doresti. Un maestru al vorbelor nu poate chiar daca vrea , sa supere cu cuvntele folosite . Dat fiind faptul ca adeseori versurile tale sunt desavarsite , nu te pot inscrie decat in grupul de maestrii ai inimii mele. Scrie si cata vree voi putea , voi citi cu mare drag orice postezi. Multumesc pentru tot!
stomff
duminică, 24 mai 2015


Ce se mai poate spune dupa... radiografia facuta de Criticul Bland?Ca poezia e superba!.
SAlecsandru
vineri, 22 mai 2015


Dragă Ioana , în afară de inspirație mai am nevoie de timp ! Mulțumesc pentru lectură.

Dragul nostru CRITIC BLIND ...nici nu știu ce să zic ?! M ai copleșit din nou , ai reușit să redai foarte fidel radiografia sufletului care a trăit acel moment, ai brodat o întreagă poveste doar din două,trei versuri , și ai făcut o atât de frumos ! Pot să ți dau un DA din toată inima ? Îți mulțumesc și pentru incurajări !
Dragul meu stomff (pot să ți spun așa ? ) dacă ai ști câtă îndoială am avut înainte de postare...mă gândeam că prea e numai trăire și atât .. mulțumesc și eu !
Aurel dragă, ești atât de tonic, îmi faci așa bine ! Dacă îți place ,e mai mult decât bine ! Dar tu ,pe unde rătăcești ? Tot în Olimp ? Aștept cu nerăbdare să postezi !
mirimirela (autor)
joi, 21 mai 2015


Vorba multa saracia omului,imi place.E bine? Saruturi dese iti urez.
ALapis
joi, 21 mai 2015


Cercul este imaginea perfectiunii. Poezia ta este perfecta pentru sufletul meu. Multumesc!
stomff
joi, 21 mai 2015


Aşa cum mi-ai solicitat de mai multe ori, revin la poezia ta... cu explicaţii cerute de tine în mod mai concret.
Deci:
- Ai arătat un câmp de răpiţă iubitului... imagine superbă zugrăvită pe câmpul poeziei;
- Iubitul a răsturnat câmpul de răpită... imagina la fel de frumoasă.. un câmp de rapiţă răsturnat pare un cer în galben inundat...
- Această imagine mirifică se prelinge în versul trei... valuri de miere se topeau... completează imaginea alocată câmpului de rapiţă răsturnat...
Cerurile , deci la plural, se scăldau în ape albastre... reiterează acea stare a dragostei când plutesti în cer de dor...dar si cerul intră în hora dragostei şi coboară în apele albastre ca o păsărică ce se bălăceşte vara la gârlă.

Apoi strofa a doua:

- Întinşi pe câmp vă sărutaţi... imaginea unirii sufletelor prin puterea sărutului suav …este o imagine ce place şi crează trăire, ardere... în sensul că voi doi eraţi în cerul dragostei... imaginat - un câmp răsturnat.. un câmp întors în cer... subtilă transpunere şi plină de farmec;
- Curgerea lină a bolţii tivită cu rapiţă prin comparaţia metaforică: mierea prelinsă, este o imagine plina de farmec poetic.
- Voi nu vedeaţi apele în cercuri care inundaseră câmpul răsturnat de rapiţă transferat în cer... arătă o trăire dincolo de percepţia fizică a fenomenului, ci transpune fierberea în plan sentimental a iubirii, când nu se mai ţine cont de nimic, ci ARZI chiar şi în apele în cercuri... care inundaseră câmpul de rapiţă răsturnat de iubitul tău în cer.

fenomenul trait îl incadrezi intr-un cerc...cât de subtila apărare a proprietaţii cadrului intim. Da, Mirela, încadrarea acestei arderi chiar şi in ape grăniţuite de cerc, întăreşte şi asigură protejarea iubirii dintre voi ca fenomen metafizic.

Deci Mirela, aşa cum ţi-am zis, când se poate se poate... ai nevoie de imagini create, imagini parfumate, figuri de stil care să te facă să trăieşti şi şă simţi parfumul versului...

Deci se poate... te rog să continui aşa, că se poate...

când cer să se citească mai mult să ştii că Cer cu motiv: cu cât citeşti mai mult cu atât mai uşor îţi vine să întelegi şi versul ce înseamnă, numai aşa poate să înmugurească lira în palma sufletului...

Te mai aştept cu drag Mirela....
CRITICUL BLIND
miercuri, 20 mai 2015


Si aceasta poezie e la fel de frumoasa ca precedenta, multa inspiratie incontinuare Miri
ioana
miercuri, 20 mai 2015