INVINS - STOMFF ANDREI AUREL
Poezie adăugată de: stomff

    duminică, 17 mai 2015

ÎNVINS

Jocul de iele care m-a cuprins
În dansul lui sălbatic, sacadat,
Îmi dă de veste c-am întârziat.
De ochii tăi deja am fost învins!

Eşti o enigmă greu de dezlegat.
Misterul tău îl port adânc în sânge,
Şi simt cum fără voia mea mă frânge,
Ca uraganul un copac uscat.

Fără să ştiu, te-am plămădit în minte,
Fără să vreau te-am inventat în trup.
Voind să fug, din mine însumi rup,
Te-am încrustat în propriile-mi cuvinte.

Tu eşti nemărginirea albă unde,
Aş vrea să mă prefac în poezie.
Tu mi-eşti cea mai de seamă bucurie.
De gândul meu nu mă mai pot ascunde!vezi mai multe poezii de: stomff
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Multumesc Alina!
stomff (autor)
luni, 18 mai 2015


O poezie frumoasă și mi-a plăcut foarte mult. Felicitări!
Alina Cristian
luni, 18 mai 2015


Niciodata nu mi-as permite sa contrazic incercand sa argumentez profesional o contraparere a Dvs. Consider in continuare ca interventia Dvs pe site este mai mult decat benefica. Este mai mult decat usor de inteles faptul ca daca din punct de vedere literar observatiile Dvs sunt pertinente , din punct de vedere al esteticului social general acceptat , ele pot fi in contradictie , ceea ce nu inseamnanici pe departe ca gresiti. In ceea ce priveste erorile de scriere , va rog sa ma credeti ca sunt datorate exclusiv disfunctionalitatii calculatorului si grabei cu care incerc sa scriu. Uneori imi mananca pauzele dintre cuvinte si enorm de des imimananca litere. Iar daca eventual gresesc uneori (desi am luat cu multa vreme in urma la bacalaureat , la limba siliteratura romana 10 , avand incomisie o profesoara de o exigenta rar intalnita - spre binele nostru , al elevilor de atunci) , acest lucru se datoreaza grabei si nerabdarii de a scrie dat fiind faptul ca imi rup mult timp pentru placerea de a citi ceea ce apare pe acest site. Scrieste un exemplu cu adevart neplacut pentru mine dar mi-l asum pentru ca ar trebui sa fiu mai atent daca as avea suficient tim. Imi pare rau daca vreun mesaj - comentariu pe care il las arata ca si cum as fi in contradictie cu parerea de specialitate a Dvs. Nu este asa. Eu imi spun numai parerea de cititior tot aator.
Multumesc pentru intelegere si va rog sa aveti in vedere faptul ca va pretuiesc mai mult decat o pot spune cuvintele insirate in graba.
stomff (autor)
luni, 18 mai 2015


dragul meu prieten Stomff...in primul rand te pretuiesc pentru ca ai puterea de a zice DA..acolo unde eu am durerea de a scrie NU.
PENTR ACEST FAPT TE PRETUIESC ENORM.

mai mult decat atit, citesc tot ce scrii tu, inclusiv comentariile ..si crede-am nu dau negativ din ura, ci din dorinta de a fi frumos in tot ce scrii

hai sa-ti dau un exemplu mic de tot si vreau sa corectezi , te rog, dragul meu prieten:
- tu in comentariile tale la aceasta poezie faci greseala de a scrie cuvintul ''scri '' cu un singur i...pe cand danab..tot in comentarile la aceasta poezie scrie cuvintul scrii ...cu doi i -asa cum se vede...

deci, incearca sa analizezi si sa vezi ca eu chiar iti vreau binele..

cu privire la poezia postata pot spune ca este minunata...pina la ultima strofa....si chiar daca esti amator ...vreau sa fiu un bun amator....

tu crezi ca eu nu inteleg mesajul poeziei tale? il inteleg, te inteleg si pe tine si te vreau bun....
nu te multumii sa-mi amintesti ca esti AMATOR..pentru mine esti bun, chiar foarte bun dragul meu confrate , fapt pentru care ...lasa-ma sa te pretuiesc corectand pe ici pe colo....

Noi suntem de la inceput pe acest site si ...cred ca ma stii ...sunt obiectiv in subiectivitatea mea....
spune-mi ca gresesc , dragul meu confrate....

'' Eşti o enigmă greu de dezlegat.
Misterul tău îl port adânc în sânge
Şi simt cum fără voia mea mă frânge
Ca uraganul un copac uscat.''

este o strofa minunata...dar am mai taiat si eu din semnele care pun frina frumosului....

cu privire la ultima strofa..imi mentin parerea...asteptam explozia versului final...explozia in frumos, bineinteles...

te mai astept dragul meu prieten Stomff...
CRITICUL BLIND
luni, 18 mai 2015


Multumesc Dana si poti fi sigura ca nu descurajez. Eu nu sunt profesionist ci amator de frumos pe care incerc sa il impartasesc celor care vor sa primeasca darul meu. Cat despre tine , oricati de Nu ai primi , trebuie sa iti spun ca ai locul tau de onoare in sufletul meu pentru ca scri lucruri minunate si care ma mai impaca si pe mine cu mine insumi. Pentru toate gandurile tale frumoase , iti Multumesc!
Adina , e posibil sa aveti dreptate si poate nu e necesara acea virgula din punct de vedere gramatical. Raman insa la parerea mea ca trebuia intr-un fel sa marchez pauza mai lunga si care nu isi are rostul daca virgula lipseste pentru ca unde face o legatura cu urmarea. Pot gresi si daca este nepotrivit pot renunta la o virgula. Nu pot insa renunta la mesaj. Mesajul e cel ce s-a nascut din suflet si nu inteleg sa il schimb pentru ca poate este un pic stramb.
Iti multumesc mult pentru ca citesti ce scriu si mi-e drag sa te intalnesc pe acest site fie la lectura fie la comentarii. Esti cu certitudine minunata!
stomff (autor)
duminică, 17 mai 2015


Stomff , am picat si eu pe aici ...ca din nori :)...Sa stii ca la inceput si eu puneam virgula ca sa marchez o pauza in poezie , si vai! de cate ori o puneam :))...Dar am inteles ca de fapt nu e necesara , pauza va fi respectata ...cine citeste poezie o simte , oricum...iar gramatical nu prea ai cum sa pui virgula dupa "unde"...
Iar despre final ...tu ai finaluri frumoase la poeziile tale , cu ''zvac "...scuze , asa imi vine sa scriu acum :)...tu si cu Alecsandru aveti acest frumos obicei de a surprinde la sfarsit . :)
Cu pretuire, Stomff.
Adina Speranta
duminică, 17 mai 2015


e frumoasa poezia...
stomff..cer iertare ca intervin..dar vad ca o plouat cu NU la multi pe ziua de azi...
ma rog ca maine sa vina soarele si pe strada noastra!.. :)
nu descuraja...
tu scrii pentru ca...scrii...!(si soarele n-a mai venit! Doar la unii....)
danab
duminică, 17 mai 2015


Multumesc Mirela! Pe de o parte respectul pentru Criticul Bland m-a impiedicat sa il contrazic. Pe de alta parte eu vad altfel obiectul 5supus analizei. Virgula dupa primul vers face parte din dinamica unei eventuale recitari pentru ca eu acolo am nevoie de o pauza de rostire. Poate nu e potrivita din punct de vedere al regulilor dar eu o simt necesara acolo.
Cat priveste ultima strofa , mesajul ei este foarte inchegat si in deplina concordanta , cel putin pentru mine , cu restul poeziei. Din nefericire nu intotdeauna se poate obtine un estetic social general acceptat.
Asata nu imi diminueaza nimic din respectul pentru critica , oricare ar fi continutul ei.
stomff (autor)
duminică, 17 mai 2015


Mie îmi place foarte mult. E caldă,melodioasă ,curge lin , îmi place și finalul și mesajul. Părerea mea de simplu cititor /trăitor este că poezia place atunci când ajunge la inima celui care o citește, la rațiunea sufletului(dacă îmi este îngăduit să zic așa ) ,nu dacă o disecăm prin prisma criticii rațiunii pure. Să mă ierte CRITICUL BLIND ,dar nu sunt de acord cu el . Felicitări stomff !
mirimirela
duminică, 17 mai 2015


'' Tu eşti nemărginirea albă unde,
Aş vrea să mă prefac în poezie.''

nu are ce cauta virgula dupa primul vers...

Tu mi-eşti cea mai de seamă bucurie.
De gândul meu nu mă mai pot ascunde!


aceste ultime versuri strica poezia , fie si prin punctul de la sfirsitul versului...

dar ceva nu se leaga..te rog sa ai in vedere ca ultima strofa trebuie sa aiba in ea cireasa de pe tort...

aici nu gasesc....

poezia este frumoasa, dar tu poti, poti mult, dragul meu confrate....asa ca te rog....sa nu te multumesti cu putin...

deocamdata: NU!
CRITICUL BLIND
duminică, 17 mai 2015


”Tu eşti nemărginirea albă unde,
Aş vrea să mă prefac în poezie.” Foarte frumos întregul poem! Felicitări!
Nelu Preda
duminică, 17 mai 2015