Liliana Tirel - creaţii proprii

Creaţii proprii | Poeziile altor autori | Texte | Proverbe | Translations |

Liliana TirelLiliana Tirel este profesor cu rezidența în Iași. S-a născut în,,orașul celor șapte coline”, unde a urmat cursurile primare, liceale și postliceale de educatoare. A absolvit cursurile Facultăţii de Istorie în Bucureşti iar pe parcursul carierei didactice a fost consilier educativ, animator cultural, manager de proiecte culturale, antrenor sportiv-gimnastică, colaborator în presa scrisă și audio-vizuală.
Liliana Tirel a participat activ la viața literară, culturală și sportivă a comunității educaționale și locale, fiind autoarea a numeroase studii științifice din domeniile Istorie, Pedagogie, Psihologie, Ecologie.
Scrie poezie și proză, eseuri și literatură pentru copii (poezii, povești)
Publică poezie și proză în reviste literare și ziare din țară și străinătate, printre care: Timpul, Convorbiri literare, Poezia, Feed Back, Singur, Boem@, Confluențe literare, Observatorul din Canada, Națiunea, Evenimentul etc.
Are în portofoliu 12 volume de autor: poezii, povești, proză scurtă și un roman publicat în reviste literare sub formă de foileton, este co-autor în peste 20 de antologii de poezie și proză, cu participare națională și internațională. A coordonat Antologia de literatură contemporană:,,Cioplitori în slove’’.

,,Poezia Lilianei Tirel este lină și plină de dragoste, deși elementele figurilor de stil, metaforelor sunt completate cu profunzimea trăirilor istorice, ezoterice, religioase și, nu în ultimul rând, mitologice. (...) poeta este inconfundabilă într-o exprimare ce merge dincolo de preocupări terenale, găsind construcția unei lumi noi; o lume în care se conjugă construirea templului interior prin iubire și patimile ei, și printr-o metodă alchimică ce ne conduce spre înțelegerea macrocosmosului.(...) Parcurgând poeziile Lilianei Tirel veți păși în minunata lume a existenței metafizice și terenale.”
Mario Castro Navarrete


- - - - - - - - - - -