Lungeanu Vasile - creaţii proprii

Creaţii proprii | Poeziile altor autori | Texte | Proverbe | Translations |

Lungeanu VasileMă numesc Lungeanu Vasile și m-am născut pe 04.11.1966 în comuna Mitoc, județul Botoșani. Am terminat 12 clase la Liceul Industrial de Marină Orșova, secția navigație, în județul Mehedinți. Sunt căsătorit cu Nela Florela și împreună avem doi copii minunați: Flavia Kristine, o fată de 19 ani și un băiat de 10 ani, Lucas Andres. Suntem domiciliați în Reșița, județul Caraș-Severin dar de 14 ani locuim în străinătate.
Cărțile au fost mereu pentru mine o fereastră magică spre lume. De mic copil mi-am dorit să scriu cărți. În adolescență l-am descoperit pe Octavian Paler, apoi pe Emil Cioran și în final pe Nichita Stănescu, de care nu m-am mai despărțit niciodată. Am scris poezie dar s-a pierdut caietul cu manuscrise.
În octombrie 2014 cu pseudonimul Ian Corey am publicat în limba spaniolă pe platforma online Amazon, romanul de ficțiune istorică ”Centurión y Asesino”.
În aprilie 2015 tot sub numele Ian Corey am publicat versiunea în limba engleză a aceluiași roman ,”Centurion and Assassin”, dar în două volume.
În martie 2015 am fost invitat de către site-ul spaniol ”que aprendemos hoy” să public lunar câte un articol. Am fost redactor în secțiunea de istorie până în decembrie 2016, tot ca Ian Corey.
În 2019 am fost publicat cu câteva poezii în antologia ,,Desprimăvărarea cuvântului”, publicată de eCreativ sub îndrumarea domnului poet și critic literar Romeo Ioan Rosiianu.

- - - - - - - - - - -