Ndaniel - creaţii proprii

Creaţii proprii | Poeziile altor autori | Texte | Proverbe | Translations |

ndaniel Autobiografie
M-am născut în localitatea Bogata de jos , Jud. Cluj , un sat din inima Ardealului.
Actualmente locuiesc în orașul Cluj-Napoca.
Am debutat în Revista Steaua cu poezia Amurg
Mi s-au mai publicat poezii în Revista Tribuna
și în Revista Alo plus.
În 2004 am debutat în volum , cu volumul de poezii ”Pe aripile vremii” , tipăit la Editura Casa Cărții de Știință din Cluj-Napoca.
În 2014 mi s-a publicat al doielea volum de poezii
”Mersul pe zid ”, la Editura Școala Ardeleană , volum care e net superior , celui publicat anterior ,mult mai profund și mai amplu co o diversitate de teme cuprinse în el.
Am publicat poezii pe site-ul Confluențe Literare, unde în ultima vreme am obținut punctaje din ce în ce mai mari , și am mai publicat și pe site-ul : Poeții noștrii, pe site-ul Cenaclu Poetic Schenk , ș.m.d.
Pe Rețeaua Literară am publicat multe poezii și câteva nuvele printre care Ogrădeasa , nuvelă savurată de mulți scriitori și poeți români din Spania unde a fost creat acest site .
Am mai publicat și pe site-uri din California , Australia , Anglia , Suedia , Israel și Italia .
Însă cea mai importantă realizare , e faptul că mi s-au publicat în Antologia căreia i-am prezentat poza , 5 poezii , chiar fără să știu , mai pe urmă am aflat și mi-am cumpărat-o.
Așa cum am arătat mai sus am scris și proză , cu care am debutat pe site-ul Rețeaua Literară și pe site-ul Poeții noștrii cu nevela, ”Ogrădeasa ”, și mai apoi am publicat și nuvela ” Cetățaua Vadului” , nume luate din Ardealul acesta ”ca o cetate” după spusele marelui cărturar , Nicolae Bălcescu.
Poetul Christian Schenk a publicat o carte ”Antologie poetica ” și fără să știu m-a inclus și pe mine în cartea aceasta cu cinci poezii , astfel că am fost inclus în trei volume de poezii până în prezent .

- - - - - - - - - - -