O, nebunule, care incerci - Rabindranath Tagore
Adăugat de: Gerra Orivera

o, nebunule, care incerci
pe tine insuti sa te cari
pe proprii tai umeri
o, cersetorule care vii sa cersesti
la propria ta usa !
lasa-ti povara-n mainile aceluia
care poate sa ti-o care toata
si nu privi cu jind in urma niciodata!
dorinta ta lumina lampii-o stinge
de cum rasuflul i-l atinge
ce pacatos !
sa nu primesti nici daruri, nici odoare
din palmele-i murdare.
primeste doar ce-ti daruie
cel ce-n iubire sacra staruie.vezi mai multe poezii de: Rabindranath Tagore
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Da, Eu vin curând. Vino, Doamne Iisuse!
Acestea sunt ultimele cuvinte ale Creatorului nostru întrupat.

Critic Blând, de ce nu înţelegeţi odată pentru totdeauna faptul că, dau totul pentru viaţa viitoare căci, o viaţă care este trecătoare, nici măcar nu se numeşte viaţă – o numim viaţă dar nu este deci, viaţa este una singură... să trăim veşnic... adică fără sfârşit. Tot aşa şi moartea este una singură dar, pentru înţelesul nostru, Dumnezeu, a lăsat să spunem acestei stări de repaus moarte şi... a numit moartea numărul doi, moartea veşnică deoarece, odată născuţi, NU mai putem muri în sensul de trecere în nefiinţă... cum zic... Preoţii ortodoxi şi nu numai. Deci, decesul (am explicat multora dar nu înţeleg) este o aşteptare, un somn de o fracţiune de secundă căci, mai sunt care să se nască şi să adoarmă ca şi tine. La sfârşit... da, cei rămaşi, nu vor mai deceda căci, timpul acordat de Dumnezeu a expirat şi deci, decesul, adormirea, nu-şi mai are rostul – vor fi răpiţi cu trup cu tot precum exemplul dat de Dumnezeu cu Ilie; apoi, pământul... da, va fi ars... nu aşa cu foc ca Sodoma şi atât ci... topit... deci, o căldură incredibilă... cu troznet mare... precum spune Scriptura. Cum va fi noul pământ, ştiţi? Minunat... mult mai minunat decât acesta deoarece, aşa a dorit Dumnezeu dar, datorită acestor fiinţe nevăzute care pot intra... trece, prin materie (vezi trecerea omului Iisus Hristos prin materie sfidând legile cunoscute de om) şi pot locui în trupurile noastre, Dumnezeu, a trecut la prinderea lor şi aruncarea lor... nu a noastră... unde? Păi... unde poţi arunca un nemuritor, unde? Deci, moartea a doua, nu este un deces, o trecere în nefiinţă precum ai fost tu înainte cu... sute, mii sau milioane de ani ci, un chin veşnic... VEŞNIC deoarece, legat de mâini şi de picioare şi... azvârlit în negura infinită de afară, ce viaţă poate fi aceasta? Deci, pe înţeles, demonii, deveniţi din nevăzuţi... văzuţi, pot fi arestaţi şi aruncaţi de vii în întuneric... adică în spaţiul înfinit al cerului, iar noi... oamenii, ce au înţeles şi au ales pe Dumnezeu nu... banii, distracţia; cu Dumnezeu împreună unde? Da, pe noul pământ care, va coborî (Noul Ierusalim) din ceruri... din ceruri va coborî deci, planeta aceasta care o vedem noi şi zicem că s-a format din soare... în urma unei explozii (aşa zic ateii) este o NAVĂ SPAŢIALĂ Critic Blând deci, are un reactor; are un combustibil (apa) care îl poate propulsa în spaţiu deci... multe, foarte multe nu cunoaştem dar, Dumnezeu, le ştie, le poate distruge; le poate reface deci, planul, este la Dumnezeu nu la... oameni sau demoni.

Acum, ce este... ce înţelegeţi voi prin poezie, ce? Poezia, este o adiere... un susur blând deci, versuri scurte... cât mai scurte şi, cu rimă deci, le memorăm repede; ne plac; le plac şi copiilor deci, mă doriţi, mă iubiţi dar nu ştiţi, să trăiţi? A trăi şi a fi – este-a şti şi citi. Cel ce ştie... poezie... o va scrie-n prozodie. Eu, am scris... cum v-am zis – şi decis... stau închis. Nu pot scrie... poezie – ca să fie... în prostie! Vă citesc; vă iubesc şi doresc... să trăiesc. Mă chemaţi... adoraţi... comentaţi, acceptaţi? Cred că Nu... du-te tu... câine... Uuu... drace – şuuu! Şi, m-am dus – am apus; sunt şi nu-s... ca Iisus? Deci, acceptaţi... comentaţi... insistaţi... câştigaţi. Nu doriţi... nu citiţi; nu trăiţi; NU iubiţi...,
pavalachepaul
vineri, 12 iunie 2015


Dragul meu Paul,

Nu, nu pe tine te-am '' gonit'' ...ba, din contra, sunt bucuros cand citesc ce postezi tu. Sincer, te apreciez mult, numai ca eu as dori o mai serioasa abordare atunci cand faci comentarii. Am sa-ti spun ceva: daca tu ai aborda o atitudine mmaii blinda in unele comentarii in mod sigur ai avea un statut special pe acest site.

Incearca sa postezi poezii , sunt unele foarte frumoase scrise de tine, si lasa pe altii sa te comenteze.

Aici nu avem nimic de pierdut, daca suntem civilizati.
Stii ce m-a durut la tine? Ai lovit uneori in confratii care te-au corectat cu argumente.
Tu trebuie sa stai pe site, dar in mod frumos, cu poezie frumoasa, cu comentarii pe masura talentului tau.

Paul, eu cred in tine si in harul tau, sincer iti spun.

Te astept cu lumina ta sa vii la masa frumosului. Nici Dumnezeu NU cenzureaza sufletul frumos...dar civilizat sa-mi vii PAUL. Eu te astept ...grabeste-te si VINO....

am sa te invit cu inima unui cantec....


1. Iubirea noastra moare
Grabeste-te si vino
Nu-ntarzia o clipa
Atat cat mai e vreme
De saptamani de zile
De cand tu esti departe
Ma amagesc cu vorbe
Ma zbat ca intr-o cursa.

R:Grabeste-te si vino..
Cand stii ca doar iubirea
E singura putere
Profunda si suprema

Grabeste-te si vino
Caci va veni o ora
Cand singur tu pe lume
Te vei trezi deodata.

Grabeste-te si vino
O, vino cat mai iute...
Sunt ultimele clipe
Iubirea noastra moare
Grabeste-te si vino
Nu-ntarzia o clipa
Atat cat maï e vreme...


MULTUMESC PENTRU GANDURILE BUNE, PAUL...
CRITICUL BLIND
joi, 11 iunie 2015


Şi încă ceva (important zic eu) căci, m-am rugat pentru sănătatea ta pe patul de spital şi deci, glasul acelui înger, nu a fost întâmplător – avem un înger păzitor; avem în ceruri viitor; aici suntem nebunii care... ne omorâm pentru mâncare (hrana sufletului este... poezia... plăcerea... dragostea frăţească). Încă odată mulţumesc şi nu uitaţi că vă... iubesc! Şi da... Păvălache, mă numesc.
pavalachepaul
miercuri, 10 iunie 2015


Critic Bland,
Dacă te referi la persoana mea zicând că, datorită acelui... "Nu", mi-am şters poezia şi am plecat... părăsit prietenii dragi, te înşeli. Sunt printre voi... sunt precum avionul invizibil deci, exist. Tot aşa şi... poezia ştearsă există, o citesc foarte mulţi deci, am mutat-o într-o altă lume mai bună căci, aici, da, aici este o lume... nebună, nebună, ne... Bună. Mulţumesc,
pavalachepaul
miercuri, 10 iunie 2015


M-a salvat POEZIA Criticule, credința nestrămutată în MITURI, toate, credința că FII AI LUMINII nu avem cum să fim decât LUMINĂ chiar de, orbi, vedem doar beznă! Sau ni se pare - pentru că totu-i energia modulată a iubirii, a luminii!!! O dată ce-ți accepți identitatea - ai și acces la puterile infinitului! Numai că trebuie să ajungem pe graniță ca să acceptăm că tot universul e-n noi și suntem ai totului cum el este al nostru! După ce vom unifica toate măștile - vom râde, râde....... Cu drag!
Gerra Orivera
marţi, 09 iunie 2015


Nu Adina...nu ma sting si sa stii ca tu scrii din ce in ce mai frumos,,,si te citesc in taina...chiar daca nu comentez

si nu numai pe tine,

sunt bucuros ca vad lumina la voi si acolo unde fructele nu dau in parg ..incercam impreuna sa le coacem...

da, CORBUL....ca sa nu mai sangeri nici Tu...
imi place dexteritatea mintii tale....face lumina in stepa din pologul verde cu malini cadelnitind ...

te imbratisez cu drag...
CRITICUL BLIND
marţi, 09 iunie 2015


Corbul ...
Draga Critic Blind ! Eu mai am atat de invatat , de citit , fac atatea greseli incat am nevoie sa ma indrumi ...asadar TE ROG sa nu cumva "sa te stingi" (citez) pentru
ca eu nu mai am nici o bucurie inafara poeziei , Ea este lumea mea in care mai pot zambi ...dar vreau sa o pot impartasi cu voi , toti cei de aici , cu suflete atat de frumoase ...Ramai aici , cu noi ,cat mai mult , Critic Blind ...
Adina Speranta
marţi, 09 iunie 2015


Gerra, si pe mine m=a salvat un vers de la plecarea ireversibila, si atunci cand eram '' inecat '' am auzit de dincolo de nori si neguri grele un glas care mi-a zis:

'' tie, ca sa nu mai sangeri
iti trimite Domnul Ingeri''

si de atunci iubesc viata si pamintul acesta pe care de inima mi-l simt apropiat. Sa stii ca si eu prin versuri traiesc..zburand din ram in ram de vers. Mi=e draga viata asta, mi-s dragi oamenii si NICIODATA nu am facut rau si nu voi face. Odata , de mult, tare demult pe acest site a fost o persoana unde am comentat cu: deocamdata NU, si s-a suparat si a sters si a disparut de pe site....Stii ceva Gerra, si acum ma doare plecarea confratelui ...si m-am intrebat si ma intreb..oare nu a inteles ca uneori avem nevoie sa ne prezentam ca la un examen ? ce faci daca iei un patru la o materie, abandonezi facultatea.

de un singur lucru vreau sa asigur pe toti confraatii: CU cat voi deveniti mai mari cu atit eu devin mai mic in critica . Prefer sa scrieti poezie de valoare ca sa pot si eu sa ma sting linistit.

Si ...asa cum zici si tu si eu spun: poezia este hrana sufletului. Aici Gerra am descoperit o lume minunata, aici am gasit proprietari de creiere si ,,,sunt multumit ca am fost acceptat printer voi. Voi m-ati creat pe mine si poezia m-a salvat....si NU MAI SINGEREZ.
Va iubesc pe toti Gerra.
CRITICUL BLIND
marţi, 09 iunie 2015


Criticule - eu am testat forța poeziei de a hrăni cu lumină când eram pe granița morții, drept care ofer ”arma” aceasta care te scapă de infern celor ce cred în ea! Arhanghelul Luminii mi-a dăruit-o când eram în cea mai cumplită beznă - drept care îi știu valoarea! Medicii încă se miră că n-am murit eu râd și dăruiesc lumii poezia care mie mi-a dăruit nemurirea! Odată cu privirea pe care am aruncat-o dincolo! Cu drag!
Gerra Orivera
marţi, 09 iunie 2015


Multumesc Gerra. Cum de ai un suflet asa de parfumat? cum de aduni asa lumina in sufletul tau sa ne dai si noua? Nu te cunosc dar cred ca esti un munte intr-o palma de femeie. Te felicit pentru tot tot ce faci pentru sufletele noastre Gerra.

Considertatie....si iti spun un secret ...alaturi de multi confrati tu esti o albinuta care culege nectar din florile frumosului si ne dai mierea sufletului noua, cititorilor
CRITICUL BLIND
marţi, 09 iunie 2015