RESPIR PARFUMUL DIMINEŢII - Stomff Andrei Aurel
Poezie adăugată de: stomff

    miercuri, 24 februarie 2016

RESPIR PARFUMUL DIMINEŢII

Citesc cu drag ce scriu poeţii
Când pun în vers trăiri intense
Eu nu cer nimănui dispense,
Şi opintind pe drumul vieţii,
Respir parfumul dimineţii!

Se zbat în pieptul meu pereţii
Ventriculului drept ori stâng
În auricule mă strâng
Şi opintind pe drumul vieţii
Respir parfumul dimineţii!

Sunt încă sclavul frumuseţii
Oricărei rubensiene forme,
Iubirea mea nu are norme
Şi opintind pe drumul vieţii
Respir parfumul dimineţii!

Doar Cupidon dă drum săgeţii
Şi sigur, nu ridic un scut,
Pornesc mereu de la-nceput
Şi opintind pe drumul vieţii
Respir parfumul dimineţii!


Nu mă-nspăimântă grosul ceţii
Când uneori mă împresoară,
Aştept o nouă primăvară
Şi opintind pe drumul vieţii
Respir parfumul dimineţii!

În urma noastră daco-geţii
În faţa noastră ce-o să fie?
Mi-e dragă Maica Românie
Şi opintind pe drumul vieţii
Respir parfumul dimineţii
Din ţara care va să fie!



vezi mai multe poezii de: stomff




Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.



Comentarii:

Multumesc draga mea! Lectura poeziei la ceva vreme de la postare ma bucura si ma obliga sa o recitesc. Problema este ca mereu gasesc defecte. Cu drag,
stomff (autor)
joi, 21 aprilie 2016


Citesc cu drag ce scriu poeţii
Când pun în vers trăiri intense
Eu nu cer nimănui dispense,
Şi opintind pe drumul vieţii,
Respir parfumul dimineţii!
Pretuire!
aspiranta
miercuri, 20 aprilie 2016


Multumesc mult domnule Horlaci sisper din tot sufletul ca lucrurile sa se opreasca aici pentru ca nu merita acest site astfel de dispute lipsite de finalitate pentru cu nu au fond. O zi minunata in continuare,
stomff (autor)
sâmbătă, 27 februarie 2016


Mulțumesc, Adina, ție ți-a luat o piatră de pe inima iar mie mi-a pus un munte, e greu să înțelegi când nu se dorește a fi înțeles. Și eu m-am uitat prin comentarii, la Mirela și nu am înțeles de ce trebuie să te scuzi dacă nu ești vizată,da-ia ți-am pomenit numele, așa și eu m-am simțit vizat prin explicațiile domniei sale către tine, scuze dacă îți aduc atingere imaginii. Probabil o sa mă retrag definitiv ca să nu mai deranjez, eu nu sunt poet și nu știu ce caut pe aici și pe oriunde.
Mulțumesc pentru înțelegere, Adina!
ALapis
sâmbătă, 27 februarie 2016


Domnule, Stomff. Aveți mare dreptate si vă susțin ca întodeauna !

Fiți binecuvântat !
M Horlaci
sâmbătă, 27 februarie 2016


Multumesc mult pentruintelegere Adina. Cu drag si mereu aceiasi pretuire,
stomff (autor)
sâmbătă, 27 februarie 2016


Spre surprinderea mea am văzut că lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată şi nedorită.
Aurel, nu înţeleg atitudinea ta, mai bine zis vehemenţa ta. Mi se pare că scormoneşti inutil şi total greşit afirmaţiile domnului Stomff. În plus , constat că îmi pomeneşti numele legându-te de o simplă discuţie între mine şi Stomff, amplificând-o la maxim.
Eu renunţ a mai încerca să înţeleg ce susţii , dar te rog să nu mai amesteci numele meu în actele tale pornite din nu ştiu ce inexplicabilă revoltă.
Adina Speranta
sâmbătă, 27 februarie 2016


Dragă Stomff, răspunsul tău mi-a luat o piatră de pe inimă şi m-a făcut să respir parfumul dimineţii ;) ieri , când l-am citit. Fiind la servici arunc căte o privire pe site dar nu pot răspunde imediat, din păcate. Te asigur de întreg respectul şi prietenia mea .Mi-ar fi părut rău să te fi supărat , fie şi fără voie.
Cu cel mai mare drag !
Adina Speranta
sâmbătă, 27 februarie 2016


Nu
stomff (autor)
sâmbătă, 27 februarie 2016


Asta mă întrebam și eu, care e logica dumneavoastră când faceți afirmații de care vă eschivați? Pentru mine nu e un capitol încheiat atăta timp cât ma afectează direct. Oricum aștept să văd cine sunt acei ''Unii'' ce vă îngrădesc dumneavoastră dreptul de a comenta laudativ, poate mă lămuriți, logic, nu-i așa?
ALapis
sâmbătă, 27 februarie 2016


Va rog sa ma credeti ca imi este greu sa va urmaresc logica si nici nu voi mai incerca acest lucru. Va rog frumos sa considerati dialogul nostru la distanta ca fiind incheiat. Pentru mine este suficient si nu vad niciun motiv pentru a exacerba o disputa fara fond. La revedere.
stomff (autor)
sâmbătă, 27 februarie 2016


Domnule, Stomff , de ce ocoliți subiectul?, eu nu pomenesc de comentarii laudative și nici nu mă interesează acest aspect, am vorbit de cu totul altceva acum 20 de zile, iar dumneavostră punctați acest aspect. Dumneavostră, dacă tot pomeniți de tăcere, nu trebuia să pomeniți acest lucru la Mirela în comentariu, faptul că nu vă recunoșteți afirmația și aruncați , spunând Adinei că nu e vorba de ea, ci de mine asta m-a făcut să regândesc multe, de ce să îndepartați supărarea cuiva, nerecunoscând propia afirmație, îndreptând-o spre mine?

''Or fi dorind unii ca ale noastre comentarii sa nu mai fi elaudative dar ma indoiesc de dreptatea lor.''
Asta e afirmația dumneavostră de la Mirela, v-o arăt din nou, am pomenit eu de așa ceva?, eu am zis de reciprocitate și nu de caracterul lor, iar dumneavostră nu văd de ce v-ați simțit vizat de mine. Eu nu mă scuz și îmi reformulez opiniile, dumneavoastră faceți ce doriți, dar eu e posibil să mă retrag de pe site și din a mai scrie ceva, am multe supărări, dar de la dumneavoastră nu mă așteptam.
ALapis
sâmbătă, 27 februarie 2016


Singurul clasament pe care l-am vazut inainte de a lua decizia respectiva si in care am constatat ca altcineva capatase cele mai multe puncte de la colegii de site si comisia stabilise un alt castigator (ceea ce face ca , cel putin din punctul meu de vedere , voturile noastre sa fie inutile sau vadit neimportante) a fost cel care m-a determinat sa nu mai scriu la acel moment la tema. Comentariul Dvs mi-a schimbat opinia si nu regret catusi de putin acest lucru. E multa vreme in spatele meu , am castigat suficiente intreceri cu altii iar acum singura competetie este cu mine insumi. Tema data se constituie intr-un obstacol pe care incerc sa il trec , la fel ca la atletism , fara sa ma lovesc de el sau sa cad in groapa cu apa. Nu mai am dorinta sa castig in raport cu altii ci numai sa termin cursa. Stima de sine in ceea ce ma priveste este suficient de bine conturata si intemeiata, Mi s-a parut nedrept modul in care colega noastra , pe care nu o cunosc personal dar asta nu ma impiedica sa apreciez ceea ce scrie pentru ca scrie potrivit sufletului meu , a fost votata de majoritatea cititorilor iar in clasament se regasea undeva mult mai jos. Dupa comentariul dumneavoastra am mers in urma si am constatat ca a existat o etapa de "concurs" in care acelasi lucru mi s-a intamplat si mie asa incat regret enorm ca am facut acel comentariu. Evident , regretele nu schimba nimic. Va promit insa ca voi incerca sa nu mai deranjez nici cu comentarii laudative nici critice (pentru ca eu nu sunt critic literar). Comentariile mele laudative au fost sau perfect fundamnetate de materialul comentat (de fapt este numai pararea mea si nu un comentariu real , cu caracter artistic) sau de dorinta de a incuraja pe cel ce isi facea curaj sa posteze. Eu nu doresc neaparat un comentariu la poeziile mele , mie imi plac si este oarecum suficient , ma bucura insa lectura pe care altii o fac acelor versuri. Adeseori am avut 2-3 comentarii la o poezie ce insemna mult pentru mine. Ar fi trebuit oare sa ma retrag de pe site? Nicidecum. Dar daca am deranjat prin vorbele scrise in subsolul paginii cuiva , imi cer scuze si promit sa nu o mai fac. Probabil trebuie sa inteleg faptul ca tacerea este de aur. Voi continua sa scriu si cata vreme adm nu ma va exclude de pe site , voi continua sa postez. Lipsa comentariilor mele , cu exceptia semnelor de lectura , poate va aduce linistea de care este nevoie. In final va rog sa observati domnule Aurel ca nu sunt in niciun el de cmpetitie cu Dvs si situatia nu se va schimba nici in viitor. Nu cred ca ar mai fi ceva de spus , asa incat consider incheiat acest dialog.
Va urez din nu o zi minunata.
stomff (autor)
sâmbătă, 27 februarie 2016


Pe mine nu mă intereseaa afirmațiile a ceea ce spuneți, chiar dacă nu vă comvine, dacă nu constatam că vorbele dumneavostră au arătat cu degetul spre mine
și este cauza supărării cuiva pe mine. Încă mă mai gândesc dacă voi părăsi acest site, ca să aveți dumnevoastra loc să disacutați liber, întoarceți și să interpretați cum doriți vorbele. Nu credeam că sunteți în stare de așa ceva, eu v-am luat apărarea atunci și v-am încurajat atunci când nu ați vrut să mai postați la temă. Și atunci ați dat vina pe comisie că v-a depunctat , fără să realizați că faceți rău cu vorbele dumneavoastră acelor oameni. Trebuia să îmi văd de treaba mea, dar nu îmi inchipuiam că ajungeți să mă judecați și să întoarceți vorbele împotriva mea, unde v-ați referit clar la Adina în comentariul de la poezia Mirelei.Aștept și opinia Adinei , sa vedem care e adevărul, dacă tot ați făcut dumneavostră săpături a ceea ce am afirmat eu acum 20 de zile, nu îmi pasă opiniile dumneavoastră atâta timp cât aruncați cu noroi fără să vă recunoșteți propiile cuvinte, nu vă stă bine să faceți asemenea afirmații, aveam altă părere despre dumneavoastră. Aștept opinia concretă, fără eschive așa cum faceți acuma, da șopârle sunt vorbe aruncate pe ascuns pentru a denigra și a apărea intr-o postură bună în fața Adinei, văd că v-a reușit, felicitări, acum sunteți fericit când m-ați îndepărtat pe mine? poate eu nu reprezint a fi cineva atunci când trebuie să scapați de supărarea altcuiva. se pare că vă interesează doar fericirea propie, făra să vă gândiți, pentru mine înseamnă totul sau nimic în poezie și viața ceea fac eu aici. O zi bună.
ALapis
sâmbătă, 27 februarie 2016


Multumesc donule Aurel , fara alte comentarii sau soparle. O zi minunata.
stomff (autor)
sâmbătă, 27 februarie 2016


''Pe mine nu mă interesează concursul în sine, nu cred că poezia poate fi catalogată printr-un concurs, oamenii pot devenii subiectivi, mai ales într-un cadru restrâns, am observat acest lucru și nu voiesc a participa decât la temă atunci când simt să scriu ceva sau am timp. O poezie trăiește sau moare prin publicul larg. Unii ajung să se inspire din alți poeți din dorința de a fi printre primii . Scriu de plăcere nu pentru a mă regăsii într-un clasament. De asemeni am observat că dacă nu comentezi ajungi să fii ignorat, iar când lauzi ajungi să fii lăudat chiar dacă poezia e slăbuță. Nu cred că e corect a se comenta schimb pe schimb sau din interes, e adevărat că un comentariu poate să stimuleze, dar nu văd acest lucru ca pe o obligație. Fiecare are timpul său și plăcerile sale în modul de a simții poezia . O duminică frumoasă vă urez. ''
Asta am spus eu pe 7 febroarie la dezbaterea Criticului Blând.

Iată domnule Stomff, ce am comentat eu, se potrivește cu ce spuneți dumneavoastră? Eu îmi asum răspunderea și în orice caz nu erați dumneavoastră în cauză din. moment ce faceți comentarii peste tot, și nu am pomenit a nu se mai face comentarii laudative, ''Or fi dorind unii ca ale noastre comentarii sa nu mai fi elaudative dar ma indoiesc de dreptatea lor.'' , asta ați afirmat, la Mirela, probabil vreți să demonstrați ceva, dar nu-mi dau seama ce, eu nu umblu cu șopârle, iar ceea ce scrie mai sus este adevărat.
ALapis
sâmbătă, 27 februarie 2016


Domnule , Stomff, nu mai comentați în mod indirect, pasând prin scuze ceva ce ați văzut undeva pentru a nu părea că ați comentat altceva. Da, eu am apus ceea ce spuneți dumneavoastră, dar nu cum spuneți că ''unii nu vor comentarii laudativa'', eu am spus cu altceva că se fac în contrapartidă, ce comentez eu e treaba mea nu a dumneavoastra printre rânduri cu aluzii. Parcă spuneați că vreți liniște, ce vor unii nu vor alții și cu asta basta.
Scuze dacă vă deranjează , eu nu am nimic de împărțit cu nimeni, și ca să fie unii, ar trebuii să fie măcar doi, deci spuneți concret cine , nu mai aruncați vina prin aluzii în altă direcție, știu și eu să citesc și să înțeleg scuzele în ghilimele. Acum vă scuzaqți la Adina că Aurel e vinovat indirect. Stați liniștit că nu mai comentez la nimeni, eu nu am nevoie de elogii. Eu v-am spus una dumneavoastră înțeleggeți cum vă convine pentru a vă scuza pasând prin a spune că ați citit undeva,și ce dacă , numai dumneavoastră ați citit?. Nu vă înțeleg, parcă vroiați să nu vă consumați energia pe discuții inutile. Văd că dumneavoastră le înfloriți ca șă vă scuzați. Faceți ce doriți eu nu mai comentez nimic nicăieri, poate nu am muncit destul pe aici să fiu arătat cu degetul după colț.
ALapis
sâmbătă, 27 februarie 2016


Desi sunt intr-o ingrozitoare criza de timp , nu pot pleca de acasa inainte de a iti spune draga Adina ca nu exista niciun fel de aluzie la postarile tale. Am citit un comentariu in care se vorbea despre faptul ca s-au format unele legaturi moleculare intre unii dintre membrii care obisnuiesc sa isi scrie reciproc unele comentarii laudative. Habar nu am avut despre ceea ce amintesti tu si comentariul meu sigur nu are nicio legatura cu tine. Pe de alta parte sunt prea batrana ca sa mai am retineri iar petine pretuindu-te foarte mult , as fi apelat direct la un dialog intre noi. Mai apare si aspectul ca eu nu mai am timp sa ma supar petru ca trebuie sa imi folosesc apoi timpul sa ma impac si inseamna energie cheltuita zadarnic. Tin prea mult la relatia noastra virtuala pentru a o deprecia. Cat despre alte site-uri , te rog sa ma crezi ca nu postez pe niciun alt site si deci nu stiu ce se intampla acolo iar Adm acestuia mi-a devenit drag pentru ceea ce a creat si ne-a daruit. Pentru toti prietenii mei ce i-am gasit aici nu am decat pretuire si te rog sa crezi ca nu exagerez spunand acest lucru.
Cu drag de voi cum spune un prieten de-al meu din Bucovina,
stomff (autor)
vineri, 26 februarie 2016


Dragă Stomff, poezia poartă amprenta ta inconfundabilă , are acea înflăcărare care te defineşte şi pe care o apreciez mereu la tine. Sincere felicitări şi pentru această poezie :). Îmi place mult revenirea celor doua versuri , contrastante -opintesc pe drumul vieţii ( mă zbat, mă chinui , mi-e greu ) fapt care nu te împiedică să respiri parfumul dimineţii, să vezi adică frumuseţea vieţii , luându-ţi astfel forţa necesară de a continua. Te felicit !

Am să fac o mică precizare legat de comentariul meu de la dezbateri, comentariu care probabil a fost înţeles altfel decât am dorit eu. Am scris acolo că sunt alte site-uri de poezie care au anumite condiţii , enumerând printre ele şi interzicerea comentariilor laudative. Dădeam astfel nişte exemple despre cât de permisiv este site-ul acesta, încercând să aduc în atenţie cât de demn de apreciere este Adm-ul lui , care nu numai că nu ne impune anumite reguli ci din contră , el ne cere şi părerea ...În nici un caz nu mi-aş permite să susţin că aici se fac comentarii cu scop laudativ. Atunci sunt şi eu una dintre acei care fac asta ,nu ? ...:) Eu doream să atrag atenţia că noi avem aici o libertate de exprimare care este restrânsă mult pe alte site-uri şi nu o folosim atunci cand ni se cere părerea , cum ar fi legat de propunerea Criticului ,de acest clasament etc. Chiar îndemnam să dăm o mână de ajutor. Regret că poate modul meu de exprimare a lăsat să se înţeleagă altceva şi am să încerc altădată să fiu mai explicită. Dacă însă am greşit în ceeace priveşte această interpretare a mea faţă de comentariile unde ai scris despre părerile laudative , eu îmi cer scuze pentru înţelegerea greşită a mea .
Te asigur de tot respectul meu şi regret incidentul . Cu drag .
Adina Speranta
joi, 25 februarie 2016


frumos..fii binecuvantat!
danab
joi, 25 februarie 2016


Am respirat si eu frumoasa ta poezie!
oana
joi, 25 februarie 2016


Imi place mesajul poeziei tale!Accepti sagetile lui Cupidon,esti sclavul frumusetii rubensiene.privesti cu optimism dincolo de ceata,iubesti trecutul ,prezentul si viitorul Maicii noastre Roamnia.Intr-un cuvant:esti poetul iubirii!
SAlecsandru
joi, 25 februarie 2016


Poezie curata , cu mesaj în fiecare strofa, vers fluent cu respirația sacadată.
Ma bucur pentru dumneavoastră, dați culoare în vers și prin comentarii.
Felicitări, domnul Stomff!
ALapis
joi, 25 februarie 2016


Poezie curata , cu mesaj în fiecare strofa, vers fluent cu respirația sacadată.
Ma bucur pentru dumneavoastră, dați culoare în vers și prin comentarii.
Felicitări, domnul Stomff!
ALapis
joi, 25 februarie 2016


Să nu mergi opintit, pe drum...
Eu spun şi chiar că îmi asum
Ce afirm în versuri curate:
"Andrei, tu ai în spate
Un Decebal şi un Traian,
Un Mihai,Cuza şi-un Ştefan!"
Îndreaptă-ţi spatele, priveşte
Doar înainte...întinereşte
În gânduri, suflet şi priviri,
În inimă, doar primăveri
Să simţi...
Poet ce încălzeşte minţi!
Îmbrăţişări, cu drag!
Ina M.
joi, 25 februarie 2016


Chiar mi-a plăcut poezia! Felicitări!
Gabriela Mimi Boroianu
joi, 25 februarie 2016


Poezia e frumoasă, e lucrată, are clasă... are mesaj... mi a plăcut foarte mult !
Felicitări și îmbrățișări calde, Andrei (mai ales pentru o strofă anume)
Cu drag,
mirimirela
miercuri, 24 februarie 2016


E un poem atât de frumos încât aș putea să-l citesc la nesfârșit fără să mă satur... Sincere felicitări !
M Horlaci
miercuri, 24 februarie 2016