SINGURĂTATE - Alexandrescu Oana-Adriana
Poezie adăugată de: Onnyanna

    marţi, 16 mai 2017

La ceas târziu,ștergându-mi geana sub umbra unui vis fugar
Rugând pământul să mă rabde încă o noapte fără tine
Îmi scutur trupul de emoții..în noaptea ce mă strigă iar
Prădalnică singuratate..de ce să lăcrimez îmi vine?!

Nu-mi deslușesc nicicum trăirea..mi-s vinovată că te-aseamăn
Cu raza vie ce coboară sfidând perdeaua norilor
Te-ai dispersat în amintire..mi-e dor de sufletul meu geamăn
(Cum îți plăcea să mă alinți...pân' la ivirea zorilor..)

De aș putea,mi-aș smulge vina că te-am lăsat să-mi fii speranță
Dar timpul are doar o rută..și trece fără-a mă simți
N-ai pic de milă de suspinul ce-mi naște lacrima pe față?!
Ai fost prea viu..dar te-ai stins iute..n-ai vrut perechea mea să fii!..

Mă răscolesc acum regrete..le strâng în cufărul tristeții
O luptă se aprinde-n suflet..vreau să te uit..oh,tare-aș vrea!!!
Dar cum să fac?! Grumazu-ți dulce e sărutat de toți poeții
Ce îmi aștern pe rana-mi vie..frânturi din poezia ta...

16.05.2017
de Oana Adriana Alexandrescu
Focșani.vezi mai multe poezii de: Onnyanna
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Voi ține cont de sfaturile dumneavoastră! Timpul mă presează din cauza serviciului dar voi găsi răgazul necesar să aprofundez! Mii de mulțumiri!
Onnyanna (autor)
joi, 20 iulie 2017


P.S: ca un exemplu al Formei si Manifestarii, vorbind de subiectul ales in poezia aceasta de mai sus, Singuratate, a fost Artistul pus in situatia de a reprezenta aceasta, simbolic:

.

- apoi, cand a rostit:

Singur.


- iar cand a scris, ceea ce a rostit,

.Singur.

concluzie, dupa o Adancime:
(atat de singur sunt)
si de aici, o intreaga filosofie intre existenta si non-existenta. avea nevoie de prozodie? nicidecum - fiindca este doar un sistem referential, o stiinta de studiu a versificatiei, precum si ramura a lingvisticii.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
sâmbătă, 03 iunie 2017


Ei, atunci, nu doar dintr-o descatusare a tensiunii acumulate, survine scrisul, ci, asa cum spus-ai mai devreme - intr-a exprima.. o Traire.
Acum, stiind acest amanunt, poti merge mai departe, cu acestea in suflet, intiparite.
Insa pentru Adancimea necesara, este un drum lung, anevoios - dar si roadele-i sunt pe masura urcusului. Credinta si smerenie, doua notiuni intr-ajutorul cuiva, spre a capta adancimi.
Sa incepem, daca binevoiesti, cu primele notiuni.
Dupa cele observate din scrierile tale, primele inadvertente, care apar, sunt semnele de punctuatie. [nu ca-mi sar mie in ochi, cumva]
Cu alte cuvinte - si fara a ma lega de vreo anume Lingvistica sau ramura dintr-acest copacel - Semnul de Punctuatie, reprezinta un Simbol. Acel simbol, are o mare insemnatate, asupra unui vers, daca nu chiar asupra cuvantului care il preceda, implicit, in transformarea starilor formei: solida, lichida, gazoasa, etc.. Atat din punct de vedere al Esteticii, cat si al Adancimii. Vreau sa te gandesti la acestea [ ( . , ; - : ' " ? ! ) ] fiindca ele, dincolo de studiul lingvistic, adancesc o creatie, tot atat de mult pe cat din Abstract, un Design.
Cugeta la acestea si spune-mi ce valori, le atribui.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
sâmbătă, 03 iunie 2017


Mult adevar în cele spuse de tine! Eu lucrez ca asistenta la Spitalul de Urgenta din Focsani..acumulez multa tensiune pe care o eliberez prin versuri care curg..pur si simplu! Pentru ce scriu?! Scriu pentru ca am multe de spus, pentru ca sufletul meu simte impacare atunci cand coboara in rimele unei poezii, scriu pentru ca am senzatia ca cineva de Sus imi dicteaza exact trairea in rime, scriu pentru ca uneori nu ma simt inteleasa decat in versuri si mai ales..scriu pentru ca imi place grozav de mult sa-mi cante cuvintele! Bun mod de a medita la existenta noastra!
Onnyanna (autor)
sâmbătă, 03 iunie 2017


Privesc in juru-mi. Majoritatea criticilor acestor vremuri, au cartea Dezbinarii 'naintea-le, tot cetind-o constant, devenind literati incapabili. De ce ar incuraja dansii, pe cineva?! din aceeasi pricina precum intalnita la artistii sau aspirantii acestor vremuri, unde.. intr-o proportie considerabila, intra Rivalitatea. Ori, intr-a vrea, careva sa fie Artistul, sau Criticul, va a se rupe de acest lant vicios, prin Autoritate si Nepartinire.
Te rog sa folosesti apelativele simple, indicate. Fiindca altfel, sunt eu obligat indirect, sa vorbesc cu enuntari tipice "dvs." - iar daca mi se cere o astfel de formalitate, refuza-o-voi, excluzandu-ma contextului.
Daca scrii ca o detasare - nu reprezinta un vis, real, ci mai degraba ceva iluzoriu. Daca scrii fiindca Simti ca iti curge prin vene, abia atunci, ai, cu adevarat, un vis - si de aici, incepe aprofundarea. Acesta, consider - fara echivoc - ca ar fi primul pas. A va se intreba persoana: "pentru ce scriu?.."

Th3Mirr0r
th3mirr0r
sâmbătă, 03 iunie 2017


Mă bucur că sunteți de părere că aș avea potențial..e o onoare pentru mine,ținând cont de faptul că scriu de puțină vreme versuri (ca o detașare de problemele de serviciu)! În concluzie, voi aprofunda poezia să nu fie doar vers ci stih! Mai am foarte multe de învățat și aici am această oportunitate! Din critici învăț, fie că sunt constructive sau distructive! Mulțumesc frumos pentru încurajare!
Onnyanna (autor)
sâmbătă, 03 iunie 2017


Nicidecum. Nu rima si masura, cum nici alta parte studiata sub egida Prozodiei, este cea care incununeaza, cu adevarat, o scriere - ci Adâncimea spectralizata. Astfel, forma scrierii devine ca o biserica, sub care Artistul rosteste o ruga. Apoi, Adâncimea, îngemănată cu prozodia, devine ca o manastire, sub care Artistul rosteste o ruga aprinsa. Încă si mai mult, Adâncimea Adâncimilor, sub care Artistul se releva prin ruga-i incinsa, devine o ofranda, jertfa, acesta nemaifiind supus unui sistem de referinta - unde Forma si Expresia Formei, troneaza Tehnica.
Asta vreau, de la tine, sa intelegi acestea, enuntate anterior. Ridic aceste "pretentii", in privinta ta - de ce? - fiindca ai potential. Chiar il ai. Si daca vrei mai mult, decat acestea scrise pana acum, - implicit, un progres real, trebuie sa intelegi atat: Forma si Expresia Formei. Aduce-ti-vei aceasta, versul iti va fi Stih. Nu iti vei aduce nimic din acestea, versul, va fi.. doar vers.

Este bine, ceea ce faci, ceea ce scrii, ar fi o nedreptate sa ignor potentialul tau, sau sa stramb din falci. Dar trebuie sa cugeti: vrei a urma visul unui vers, ori cel al unui stih?!

Cat despre mine > Mai degraba i-ai zice unui caine, domnia voastra, decat mie. Zi-mi simplu: băi, măi, tu.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
sâmbătă, 03 iunie 2017


Și-o să-mi urmez visu'-n liniște și pace..(ca să rimeze cu cele scrise de domnia voastră)..Mulțumesc încă o dată!
Onnyanna (autor)
sâmbătă, 03 iunie 2017


Oana >sfat pe sfat - vorba pe vorba: tu sa n-ai grije, nimica nu face; nici nu se-ngrije, cum nici a desface.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
vineri, 02 iunie 2017


Mulțumesc frumos pentru sfaturi! Spre rușinea mea,abia acum am descoperit cum să răspund la comentariu..
Onnyanna (autor)
vineri, 02 iunie 2017


Oana > din incercarea-ti de a capta o traire, dupa cum strofa II-IV intocmeste alcatuirea necesara, vei putea dezvolta, pe viitor, diversificari ale studiului, ca un indrumar propriu asupra poeziei.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
vineri, 19 mai 2017