Taind in doua jumatati ale unui intreg
Adăugat de: Kitty

Chip innegurat de mundan se iveste pe aleea din parcul central, scaldat in razele lunii pline. Rataceste in noaptea alba, pribeag purtat pe ale amorului valuri. Gaseste o banca in apropierea unui stejar.Ia loc. Cu mainile in buzunare, se lasa cu capul pe spate si isi inchide usor ochii. Isi doreste sa uite totul. Isi doreste sa nu fi existat. Apoi regreta acest gand. Si din nou isi spune ca vrea sa uite. Un vant cald incepe sa adie dinspre lac.Din cand in cand, se aude cantecul ritmat al unui greiere somnoros. Pleoapele ii raman alipite. Inspira adanc. Si expira. Si repeta exercitiul ca intr-un ritual, constant. Simte ca ceva il sfasie pe interior si ar vrea sa patrunda inlauntrul propriului sine si sa afle ce este acel monstru care cu salbaticie, ii biciuieste mintea cu ganduri si sperante desarte. Chiar acum ii vine sa urle cat il tin plamanii, dar se abtine. Stie ca in parc se afla caini si nu vrea sa se trezeasca cu unul sarind din tufisuri chiar asupra cefei lui. Chiar asupra locului unde si acum mai simte atingerea degetelor delicate ale fetei... Instinctiv, isi duce mana acolo si ii reapar in fata ochilor acele momente. Acele seri fierbinti de vara, cu soapte purtate in decor, atingerea dintre ei pana la disparitia oricarei granite si sentimentul de inceput si sfarsit deopotriva a existentei insasi-o chintesenta perfecta.Deschide ochii inspaimantat. Incepe sa se joace nervos cu unghiile in vopseaua scorojita de pe vechile scanduri ale bancii, atinse de trecerea anilor si de cine stie cate alte sute de suflete istovite. O aschie ii intra adanc in piele si incepe sa ii singereze, cu o durere ascitita. Rosul lucind viu pe degetul lui palid, ii aduce aminte de atingerea suava a buzelor ei si de gustul de ciocolata pe care i-l lasa fiecare sarut. Simte brusc un fior de-a lungul coloanei vertebrale...
De-a lungul fluxului de suflete, a gasit-o tocmai pe ea. La inceput, i se parea cu totul simpla. O fetiscana.Abia mai tarziu a descoperit ca in spatele acestei masti, se ascundea de fapt un intreg univers de culori vii, exuberante. Cum sa nu te faca sa iubesti fiecare clipa alaturi de ea, din toata sinceritatea fiintei tale? Un univers plin de nenumarate galaxii, cu planete si stele emanand care mai de care mai multa lumina si caldura, dar si cu gauri negre, caci un intreg nu poate fi conceput fara antitezele sale. Univers pe care acum l-a parasit. Smuls din el poate prea curand. Ori poate ca asa e mai bine. Totul are un inceput si un sfarsit.
Se ridica in picioare, stapan pe propriile forte. Inainte de a se porni, mai inspira o data adanc. Si expira. A decis ca nu va uita. In schimb, isi va aduce aminte de toate acele clipe decisive care l-au schimbat, facandu-l sa fie barbatul de acum. Si va continua sa invete, chiar de ar fi vorba de propriile greseli.
Cu luna dezvaluindu-i calea, porneste de-a lungul aleii, catre iesirea din parc, cea dinspre rasarit.


Distribuie:

  • Facebook
  • Twitter

Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.