TE IUBESC PREAFRUMOASA MAITREYI - STOMFF ANDREI AUREL
Poezie adăugată de: stomff

    duminică, 26 aprilie 2015

Te iubesc preafrumoasă Maitreyi.


Sfidător îmi e dorul de tine,
Nuntă-n cer s-ar putea să nu vrei,
Eşti ca cerul în zile senine,
Te iubesc preafrumoasă Maitreyi.

Şi mă fură cu undele-i Indul
Dar mă poartă spre tine de vrei,
Viaţa e un roman şi citindu-l,
Te iubesc preafrumoasă Maitreyi.

Tot citesc de atâtea decenii
Şi îţi scriu şiruri lungi de trohei,
Îţi mai scriu inca două milenii,
Te iubesc preafrumoasă Maitreyi.

Am să-ţi scriu cu lumină în ceruri,
Cu nisip am să-ţi scriu pe alei,
N-am să-ngheţ, nu mi-e frică de geruri.
Te iubesc preafrumoasă Maitreyi.vezi mai multe poezii de: stomff
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Stomff, întradevăr, uneori mă uimesc singur ce pot face pe moment dar, un singur lucru să ştii de la mine căci, totul, vine de la Dumnezeu nu de la mine ca om. Ioan spune, toate au fost făcute de Dumnezeu şi, nimic din ce a fost făcut, nu s-a făcut fără El. Aşadar, fiţi înţelepţi şi daţi slavă... lui Dumnezeu nu mie ca om. Ca fapt divers, un prieten, îmi spune cuvinte asemănătoare, dorind să se închine... mie, nu lui Dumnezeu? Acest om... şi prieten devotat, s-a străduit din toate puterile lui ca om, să mă facă... pe mine om... cunoscut multora zicând cam aşa: "Paul, ţi-am citit cărţile care mi le-ai trimis pachet – am dus din ele la biblioteca din satul meu... le-au citit şi aceştia care, au zis să te ajutăm căci, n-ai bani dar, ai o aşa putere mare de a scrie în versuri încât... Eminescu, este nimic pe lângă tine căci, Eminescu, la poezia... "Luceafărul", a scris timp de opt ani, iar tu, scrii suta de strofe în... patru ore?" Şi, bineînţeles că i-am refuzat orice ajutor material bănesc, explicându-i cum stau treburile cu Dumnezeu care, iubeşte pe cel ce... n-are; iubeşte cu-adevărat, pe cel cu suflet curat. Să continui să-ţi vorbesc în rimă? Nu, mă opresc.
Mulţumesc,
pavalachepaul
marţi, 28 aprilie 2015


Impresionanta usurinta de a versifica ai domnule Pavalache. Multumesc pentru postarea comentariu care este , ca de obicei , reusita.
stomff (autor)
luni, 27 aprilie 2015


Hai la joc, la joc, la joc
Din călcâie "iasă" foc,
Strângeţi mândra de mijloc-
Hai la joc, la joc, la joc!

Bateţi pasul tot pe loc-
Hai la joc, la joc, la joc,
Uite unul stă pe loc-
Hai la joc, la joc, la joc!

A-nflorit floarea de soc
Şi floarea de busuioc,
Hai la joc, la joc, la joc-
Nu mai sta ţintit pe loc!

Astăzi facem o strigare
Să întindem hora mare-
Hora din străbuni lăsată
De flăcăii toţi jucată.

Hai la horă... nu mai staţi
Nu mai staţi şi vă uitaţi-
Hai să-ntindem hora mare
Şi să batem din picioare.

Hai veniţi, veniţi, veniţi
Foarte tare chiuiţi-
Să se-audă-n depărtare
Chiuit de horă mare.

Cine nu ştie să joace
Nu va fi lăsat în pace-
Va intra în hora mare
Să deprindă învăţare.

Hai... veniţi, veniţi, veniţi
Înc-odată chiuiţi,
După care vă opriţi
Picioarele... hodihniţi!

Mulţumiţi?

Cu drag,


Notă:
Acest comentariu a apărut din greşeală la o altă poezie. Este bun şi acolo dar, aici, aici l-am dorit ca răspuns poetului Gerra Orivera. Greşeala m-a făcut să cred că a fost şters de admin care, eu, l-am întrebat... facem sau nu facem revoluţia frumosului cu... cântece şi voie bună, cu rimă care răsună... facem? Chemarea, am făcut-o... mai mult... mai depinde şi de voi. Mulţumesc.
pavalachepaul
luni, 27 aprilie 2015


Vă mulțumesc Criticul Blind ...nu am fugit, sunt prin preajmă.In măsura timpului, o să fiu aici cu mare drag!
Alina Cristian
luni, 27 aprilie 2015


Foarte frumos.Mi-a plăcut foarte mult acest roman al lui Eliade, Maitreyi.Vă felicit din suflet!
Alina Cristian
luni, 27 aprilie 2015


imi place. Ai o lirica aparte Andrei :)
gabriela
luni, 27 aprilie 2015


Hihihihi - vrusă-i să citesc poezia, am citit-o, mi-a plăcut, am plonjat oleac și-n Eliade, da apoi mă furară com-urile! Măi năzdrăvanilor, o puneți pe-acilea de-o horă??? De-i vorba de cântec, joc și voie bună - mă prind și eu!!!!:))))) Vă îmbrățișez cu drag!
Gerra Orivera
luni, 27 aprilie 2015


Critic Blind, cineva... nu-i dau numele să nu se supere, s-a plâns administratorului spunând despre comentariile în... frumos... în rimă, să se şteargă. Şi aşa a fost - să comenteze în rimă la poezia lui domnule admin, nu la poeziile altora. Menţionez faptul că, a considerat o critică respectivul comentariu în rimă. Astfel de persoane am întâlnit mai peste tot... adică, nu suportă... rima... frumosul? Vedeţi domnia voastră de ce mă tem? De regulă, citeam versurile, ultimul cuvânt cu rimă îl mai schimbam... să ne distrăm, nu să fac o critică ceva şi, apărea o a doua poezie asemănătoare cu poezia autorului. Ce să vezi... s-au supărat, au trântit cu mine de pământ; au cerut excluderea mea de pe site (despre site Poezii Biz vorbesc) ca până la urmă să-mi anuleze contul zicând... atenţie - ai plagiat... gata, conform cu respectivele condiţii -du-te, nu mai ai voie la noi. Ce credeţi că este acest site la ora actuală? Un... pustiu... un PUSTIU. Deci, aştept cu infrigurare un răspuns şi din partea administratorului, să facă o listă cu persoanele care acceptă respectivele comentarii în rimă, iar cine nu... cu părere de rău, vin şi zic şi eu ca toată lumea... mi-a plăcut poezia... versurile; şi atât. Revin dacă se doreşte frumosul, dacă se doreşte rimă, dacă se doreşte saitul acesta o floare nestemată; dacă... revoluţia frumosului va avea loc sau nu. Mulţumesc.
pavalachepaul
luni, 27 aprilie 2015


E primăvara-n rochii deschise la culoare şi tandră vă alintă-n miez de sărbătoare....vreau la voi duioase florile să vină, să scăldaţi iubirea-n parfum şi lumină, să fiţi plini de viaţă ca râul vânjos, şi-n vraja iubirii să intraţi frumoşi, ....vreau şi Blacks să vină, Stomff, Andrei, Adina, şi Costel, şi Pavel, Aurel, Alina, şi draga Mirela ca o floricică şi Danab şi Paul, Costel şi Petrică. O vreau şi pe Gerra-cu a ei lumină- în mişcarea noastră veselă să vină, să cânte şi Lili din lira-i vrăjită când stă lângă Nutzu: sfânta lui iubită, să-i lucească drumu-n liniştea străbună, cu o diademă curată de Lună.
Hai veniţi cu toţi, să iubim curat.. şi în Revoluţii... uite c-am intrat....să fie iubire prin flori de cuvânt şi să facem site-ul: raiul pe pământ!
Vă iubesc şi vă îmbrăţişez cu drag...


O SA REVIN...
CRITICUL BLIND
duminică, 26 aprilie 2015


Ce frumos ! Ce suav poem închinat iubirii ! Sunt convinsă că și lui Eliade i ar plăcea
mirimirela
duminică, 26 aprilie 2015


Va multumesc tuturor si va declar fara retineri ca desiin varsta sufletul meu tanar este mereu indragostit.
Maitreyi este si pentru mine , la fel ca pentru multi alti romani , o carte de capatai , o carte pe care o venerez alaturi depoeziile lui Eminescu , de Nichita Stanescu , de Eugen Barbu si atatia altii. In aceasta dupaamiazaam simtit nevia sa imi readuc in memoriepe Eliade si a iesit aceasta compozitie. Faptul ca unora le place nu poate decat sa ma bucure.
stomff (autor)
duminică, 26 aprilie 2015


Cine este Maitreyi, nu ştiu - un singur lucru ştiu... scrii minunat. Eşti... îndrăgostit?

Te-am lecturat cu plăcere,
pavalachepaul
duminică, 26 aprilie 2015


Frumoasa poezie.
grmtl
duminică, 26 aprilie 2015


Foarte frumos poem ,felicitari, domnule Stomff
ALapis
duminică, 26 aprilie 2015


Urmaresc acest site inca de la inceput.. este un proiect minunat care sper sa dureze o vesnicie, ca opera voastra, a celor care postati aici. Nu am postat niciun comentariu pana acum deoarece nu vreau sa fiu acuzat ca laud pe nimeni. Dumneavoastra domnule Andrei Stomff prin aceasta poezie m-ati facut sa nu rezist tentatiei de a va lauda. Maitreyi este romanul meu favorit, un roman prin care s-a mai auzit pe afara de noi romanii, multumita lui Eliade.
Stima pentru poezia de mai sus.
night
duminică, 26 aprilie 2015