207.Fiți radicali nu ne vindeți frunze verzi și uscate
Adăugat de: 0741348048

FIȚI RADICALI NU NE VINDEȚI FRUNZE VERZI ŞI USCATE=
-Scenetă-
Actul I
Scena I
Era în pragul alegerilor electorale și mulți nu conteneau să nu mai aibă putere.Așa că domnul Frunzăreanu un om uscățiv,cam de vreo optzeci de picioare,cu părul alb ca neaua, în etate de vreo șaptezeci și un pic de ani,ce purta un costum negru și pantofii în picioare de aceeași culoare, convocă pe toți la partid să le spună ce sarcini au de făcut.Și nici bine nu intră pe poarta sediului că Daniel portarul îmbrăcat într-o uniformă de culoarea albastru închis îl întîmpină zicîndu-i :-Bună ziua!...acesta dintîi,zise și el scurt-Bună ziua!...după care intră în viteză în sediul din fața-i urcînd în trei minute scările pînă la etajul al treilea și deschizînd ușa larg aceasta ca o trosnitură se auzi încît toți din aulă încremeni.
-Scena a II a-
Și văzîndu-i zise:
Frunzăreanu:-Ce tot e cu vacarmul acesta,că de jos se aude,cum țipați unul la altul!?...unde interveni și Copăcescu ce era un om mic de înălțime cu vreo treizeci de picioare ca Frunzăreanu, îmbrăcat într-un costum bej ,și pantofi maro era vice-președintele partidului.
Copăcescu:-Trebuie cu orice preț să le dăm electoratului tot ce ceilalți nu le-a dat.
Frunzăreanu:-Mai ușor că electoratul vrea promisiuni ce partidul de la guvernare nu le-a făcut atît.După ce ne vom instala noi la conducerea țării vom vedea de ne ținem ori nu de ele.Dar pînă una alta să promitem marea cu sarea și după aceea vom vedea de le vom face ori ba.Dar pînă una alta trebuie să nu le vimdem frunze verzi şi uscate...
Copăcescu-Da e o idee strălucită domnule președinte de partid! Frunzăreanu....după care întrebă pe toți convocați:-Ce ziceți există vreo reținere din partea cuiva?
Membri partidului:-Nu!..ziseră toți în cor...după care plecă așa cum venise.
Scena a III
Și uite cum peste șapte zile și șapte nopți venii mult stimata campanie electorală.Pînă atunci Frunzăreanu făcu propaganda pe peste tot prin flaiere,prin mass-media,prin toate comunicările posibile.
Cu un slogan strălucitor''NOI NU VOM FII CA CEILALȚI SĂ FURĂM DIN AL VOSTRU DECOR''..Și cum făcu propagandă veni și în fața electoratului spunînd:
Frunzăreanu:-Eu voi căuta să vă fac multe ce nu au făcut toți vom face prima oară cînd ne vom instala la conducere vom face grădini,vom face străzi asfaltate, vom face vom face curățenie, în politichie să nu mai fie șarlatanie și vom da tuturor banii la timp,vă vom scăpa de toți,nu ca ceilalți șamd... nu vă vindem frunze verzi și uscate.
Pe de altă parte candidatul său era un om ca de talia dînsului dar gras cu părul castaniu, îmbrăcat într-un costum vernil și-l chema Tufiș.
Domnul Tufiș mereu spunea:
Tufiş:-Eu vă promit că dacă mă mai alegeți un mandat voi continua ce le făcute, plus că mai avem și alte proiecte...și luîndu-i imediat din discursul ceilulalt candidat acesta zise:-...și vom face străzi asfaltate,vom planta păduri ,vom da tutoror banii la timp.
Frunzăreanu:-Domnule Tufiș,nu ne mai copiați ...după care adăugă ....''eu v-am copiat vreo idee domnule, fiți rezonabil."
Tufiş:-Ce vreți să insinuați că vă copiez ideea domnule Frunzăreanu!?
Frunzăreanu:-Da domnule Tufiș,tocmai asta faceți!
Tufiş:-Eu, domnule Frunzăreanu!...nu vă copiez nici o ideea ,dumneavoastră ne copiați...!
Frunzăreanu:-Ba da asta faceți! după care adăugă...cînd ați fost la putere de ce n -ați făcut domnule Tufiş,aceste lucruri?
Tufiş:-Eu,cum n -am făcut,domnule Frunzăreanu!?
Frunzăreanu:-Da ,domnule Tufiş,n -ați făcut nimica doar v ați îmbogățit atîta.
Tufiş:-Eu, domnule Frunzăreanu!?...iritat țipă el.
Frunzăreanu:-Da,dumneavoastră domnule Tufiş!
După care toți îl aleseră pe domnul Frunzăreanu,crezînd că el va face ceea ce promite.
Dară cum se instală la conducere,imediat și uită, de promisiunile făcute, și de electorat.
Și cum,necum ceea ce zisese la început aia și făcu.


Începută pe 03 .01.2021.-Terminată pe 05.01.2021.
DREPTURILE REZERVATE AUTORULUI


SCHIȚE ȘI SCENETE''


Radu Dan Alexandru''Alias''-MISTERUL POEZIEI


Distribuie:

  • Facebook
  • Twitter

Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

La mulți ani!
:) :
... și Tufiș crescu înfrunzind(-u-se), Pădureștii, Crângașii și de-alde Codrescu votară clanul Des Forestry; Desiry radia!

Mea culpa!
ntp
narcispurice
joi, 07 ianuarie 2021