Proverbe şi zicători:

Mai jos aveţi o impresionantă listă de proverbe si zicători româneşti.

A început cariera de muzician la vârstă de 12 ani și a câștigat mai multe trofee, peste zece premii de excelență și aprecierea unora dintre cele mai mari nume muzicale.


Claudiu Dumitrache, în vârstă de 20 de ani, activează acum în favoare culturii universale și militează pentru pacea mondială. În 2018, artistul certificat în jurnalism, muzică și dezvoltare personală, și-a lansat primul volum de versuri intitulat "Boemia unui Mort", ale cărui scrieri au fost apreciate de mari antropolgi, scriitori, critici și literați români. Unul dintre scriitorii de seamă care au recenziat lucrarea lui Claudiu cu un tratat numit "Tratat în abslutul de sine", este Ștefan Lucian Mureșanu, decan la Universitatea Hyperion, antropolog și doctor în folologie la Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române. În tratat se vorbește despre opera lui Claudiu, că fiind o artă ce articulează simțirile profunde ale cititorilor, autorul având acces la "lumea lumilor". Prof. Mureșanu mai explică că în stilul poetului se regăsește "o cromatică menită să producă un maxim de extaz și să masivizeze cele mai mărunte sentimente, până la apocaliptic."

De asemenea, prof. scriitor Valentina Vasile, în lucrarea "Claudiu Dumitrache este o alternativă a timpului prezent", este de părere că tânărul poet este un "neosimbolist al timpului actual", identificându-l cu mari poeți precum: G. Bacovia, A. Macedonski sau M. Eminescu.

"Claudiu Dumitrache, este un poet al astrelor și al infinitului, aducându-ne aminte de Eminescu."

O parte din poeziile ce alcătuiesc "Boemia unui Mort" sunt de fapt melodii ale căror inspirații sunt notate în finalul fiecăreia. Una dintre poeziile puse pe muzică este "Semnele au venit demult". Claudiu a fost inspirat de piesa "Sign of the times" compusă și interpretată de britanicul Harry Styles, pentru care Claudiu a simit a face o adaptare în limba română.

“Pentru mine, compoziția “Sign of the times” este ce mai bună dintre cele auzite în ultimii ani. Am simțit din prima ascultare că trebuie adaptată și în română."

Cariera sa muzicală l-a purtat în mai multe festivaluri și spectacole, ajungând ca în anul 2017 să aibă locuri alături de trupa Alphaville, Faydee, Luminița Anghel, Delia, Ștefan Bănică Jr sau Irina Rimes. A fost apreciat în mod public de către Cheryl Schuman, Michael Airington, Jakob Petren, Mirabela Dauer, Rona Hartner, Daniela Ameruoso, Ileana Sipoteanu s.m.d.


Iubirea pentru muzica folk, l-a făcut pe Claudiu a interpreta într-o nouă variantă celebra piesă "Diamonds & Rust" de la Joan Baez. Piesa a fost pusă pe repeat de către una dintre cele mai mari cântărețe folk de la noi, care a cântat alături de Baez: Narcisa Suciu. Primul single al lui Claudiu este "Lumea mea", lansat în anul 2016, fiind compoziție proprie pe versurile melei sale. Al doilea single, este în colaborare cu pianistul Jurrivh și se numește "Iubirea ce nu s-a vrut" (versurile aparținând lui Claudiu). Claudiu a fost membru în Trupa Artistică "Anton Pann" din București a maestrului Ioan V. Maftei-Buhaiesti. În iunie 2019, artistul a re-fondat trupa alături de Silvia Popescu, Lorenzo Heel și Andrei Foday, urmând ca în toamnă să anunțe primele turnee.


Întreaga formare a lui Claudiu este datorată după cum spune el, mai marilor din viață lui: Ioan Maftei-Buhaiesti, Florin Apostol, Gabry Fortuna, Dana Staicu, Gabriela Dumitrache, Vlad Sauciuc și Adi Gliga.

Tânărul artist este acum membru al unui ordin din mișcarea New Age, ce lucrează pentru dezvoltarea personală și evoluția spirituală a oamenilor, promovând valori ca dragostea, arta, adevărul și bunătatea necondiționată.

text: Elena David[...]
~~ adăugat de claudiudumitrachegroup ~~-Și când face fraudă, prostul se laudă...

-Ca să-și acopere greșeala, dă din gură până seara...

[...]
~~ adăugat de Marilena Dumitrescu ~~

Adevarul sta scris printre randuri.[...]
~~ adăugat de crimsonia2005 ~~

Să nu te cerți cu oamenii, mai mult decât cu tine însuți.------ Lucian Blaga[...]
~~ adăugat de CondeiBlog ~~

Sinuciderea rămâne singurul ecou al vieții.[...]
~~ adăugat de Cudalbu Catalin ~~

Tind sa cred ca nu suntem dati sa ne intelegem,
Ci sa ne completam.[...]
~~ adăugat de Borcan ~~

Vreau unu,
Vazut prin doi.[...]
~~ adăugat de Borcan ~~

Nu de tine am nevoie,
Ci de nevoia, de nevoie.
M.B[...]
~~ adăugat de Borcan ~~

Cuget, deci exist! (Cogito ergo sum)[...]
~~ adăugat de SV_#CURELCIUCG ~~

„Căci orice lucru măreţ este la fel de greu de înfăptuit, pe cât este de rar” Spinoza[...]
~~ adăugat de OctavianPopescu ~~

*Poezia este lacrima condeierului pe papirusul timpului. / 3 martie 2019
Maria Filipoiu - despre poezie [...]
~~ adăugat de maria.filipoiu ~~

Iubesc viața, așa cum își iubește Dumnezeu Arta Creațiilor Sale și Eternitatea.

Numai din iubire și de dorul ei, devii poet.
Numai din iubire și de dorul ei, devii discret.
Numai din iubire și de dorul ei, trăiești sperând.
Numai din iubire și de dorul ei, visezi cântând.
Numai din iubire și de dorul ei poți muri ca un sfânt.

Mahok Valeria[...]
~~ adăugat de Mahok Valeria ~~

Nu fugi după căruța care nu te așteaptă. # Băltean Ana 11 Maiu 1928+1 oct. 1973[...]
~~ adăugat de FEisu ~~

Amen Amen va spun ca daca graul nu moare ramane singur dar daca mare aduce multa roada # FEisu parafrazandul pe IS HS[...]
~~ adăugat de FEisu ~~

„Cele mai divine şi mai înalte dintre lucrurile văzute şi înţelese sunt numai nişte simboluri.”
Dionisie Areopagitul[...]
~~ adăugat de intel1anima ~~

Siguranța este măsura iluziei! 21.12.2018[...]
~~ adăugat de PGGianni ~~

ars longa, vita brevis[...]
~~ adăugat de dasna ~~

Scriu cuvinte ce zboară cu un înțeles straniu, mic, ciudat...

Alexandru Cristian [...]
~~ adăugat de Alexandru Cristian ~~

Lucru rau de-ai auzit fa-l sa moara-n tine;

Lucru bun de-ai auzit ,spune-l la oricine.
[...]
~~ adăugat de SAlecsandru ~~

Oamenii sunt bucati de carne cu ganduri si vise. Si va veni o vreme in care acest Univers va muri in flacari sau in gheata. Si vei lasa in urma ganduri si vise in mintile celorlalti. Si se va naste un alt univers, cu oameni de piatra .Iar ceilalti, la randul lor, vor lasa in urma ganduri si vise in inimile de piatra ale celorlalti.[...]
~~ adăugat de Razvan ~~

Palida umbra a lui Nichita sunt eu, dar tarandu-ma la picioarele lui, zbor deasupra capetelor voastre.
[...]
~~ adăugat de Razvan ~~

Centrul Universului nu exista, deoarece Universul e infinit sau mai bine, deoarece Universul e infinit, centrul lui poate fi situat in orice loc.[...]
~~ adăugat de Razvan ~~

Pamantul e creierul, oamenii sunt gandurile, gandurile sunt informatia, informatia inseamna putere, oamenii sunt puterea.[...]
~~ adăugat de Razvan ~~

Cine se controleaza pe sine controleaza Lumea, Cine controleaza Lumea controleaza Timpul.[...]
~~ adăugat de Razvan ~~

Când ai jucat o carte, se spune că e-o Soartă,
Iar dacă-o scrii cândva, ti-o speri numită Artă.
[...]
~~ adăugat de Dan Eugen Munteanu ~~