Proverbe şi zicători:

Mai jos aveţi o impresionantă listă de proverbe si zicători româneşti.

Audaces fortuna adiuvat!
[...]
~~ adăugat de dorurot ~~

....misterele rămase in istorie sunt poveștile ce te vor trezi la viață... [...]
~~ adăugat de Migely ~~

O vulpe autentică trebuie să știe și să lingă și să muște.[...]
~~ adăugat de Rares Girea ~~

-POEMA FIXĂ-


DEFINIȚIE: Este o poezie care va trebui să îndeplinească următoarea regulă :Ultima literă să fie peste tot, de la început pîna la încheiere, să fie imagini sau sentimente etc . în poem , ultimul vers să fie combinație, din cuvintele ,care să ilustreze ,în comparații, epitete ,figuri de stil ,tot ce se doreşte a exprima poemul,dar la el ,să se țină cont de ultima literă de la sfîrşitul primului vers.Cât referitor la strofe se poate face, câte ține ideea.[...]
~~ adăugat de 0741348048 ~~

...miracolele la care participi devin tradiții ...[...]
~~ adăugat de Migely ~~

Necesitatea omului nu este aceea de a se confrunta cu noncunoașterea, ci de a o masca cu datele deja deprinse.[...]
~~ adăugat de Rares Girea ~~

Minciuna este umbra adevarului[...]
~~ adăugat de SAlecsandru ~~

Cornel C. Costea s-a născut la 27 august 1976 în localitatea Lechința, județul Bistrița-Năsăud, fiind al doilea copil al familiei Cornel și Leontina Costea. Urmează școala generală în satul natal, iar liceul la actualul Colegiu Tehnic INFOEL din Bistrița (profilul informatică). Studiază geografia la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, obținând, în 2014, titlul științific de doctor în geografie, cu lucrarea: Munții Bârgăului. Studiu de geografie umană (conducător științific: prof. univ. dr. Nicolae CIANGĂ).
Este membru fondator al Cenaclului „Ion Moldoveanu”, profesor de geografie la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca și realizator al emisiunii „Florile Inimii” la Radio ProDiaspora.
A scris și publicat: Clipa de Infinit, poezii, (Pro Vita, Cluj-Napoca, 2008), Unde Dumnezeu visează, poezii, (Pro Vita, Cluj-Napoca, 2009), Teza cu subiect unic la Geografie, (Pro Vita, Cluj-Napoca, 2009), Verticale portative, poezii, (Edit. Fundației Paul Polidor, București, 2009), Îngerul din caolin, poezii, (Semănătorul on-line, București, 2010), Geografie pentru Bacalaureat. Europa-România-Uniunea Europeană. Probleme fundamentale, (Pro Vita, Cluj-Napoca, 2010), Din pulberea Luminii, poezii și interviuri, (Armonii culturale, Adjud, 2014), Sakura, haiku și comentarii, (Armonii culturale, Adjud, 2014), Vocile inimii – o istorie subiectivă a Radioului public românesc, (Karuna, Bistrița, 2015), Munții Bârgăului. Studiu de geografie umană, (Karuna, Cluj-Napoca, 2016), Dor de Lechința, poezii, (Armonii culturale, Adjud, 2016), Cântecul greierilor, haiku și senryu, (Casa de Editură DOKIA, Cluj-Napoca, 2017), Gherla sau evadarea în Poezie, jurnal de cord, (Galaxia Gutenberg, Tg. Lăpuș, 2017), poeme într-o lacrimă (Armonii culturale, Adjud, 2018), Didi și grădina fermecată, povestiri pentru copii (Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2019) și Cu ultimele stihuri ale Muzei - poemele Clujului (antologie), poezii (Ecou Transilvan, 2019).
A publicat articole de specialitate, proză, eseuri și poezie în peste 30 de reviste din țară și din străinătate (Canada, Croația, Franța, India, Japonia, Noua Zeelandă, Republica Moldova), fiind prezent în mai mult de 20 de antologii, volume colective și almanahuri literare.
A obținut numeroase premii în domeniul literar, dintre care, mai recent: premiul „Ioan Alexandru” și premiul al III-lea (Festivalul-Concurs de Poezie Religioasă Credo, edițiile a XVI-a și a XVII-a, Lăpușna, 2016 și 2017); premiul I (Concursul Internațional Tradiții și obiceiuri pe ulița mea, Iași, 2017); premiul „Grigore Tocilescu” – secțiunea: Poezie (Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă Romeo și Julieta la Mizil, Mizil, ediția a XI-a, 2017-2018); premiul I – epigramă – concursul județean din cadrul Festivalului Național Eterna Epigramă, ediția a XXIX-a, Cluj-Napoca, 2018), premiu în cadrul Festivalului Național de Literatură Eminescu la Oravița (ediția a XXX-a, Oravița, 2018), pentru volumul Gherla sau evadarea în Poezie, jurnal de cord.
[...]
~~ adăugat de Geoserafim ~~

Cine casa și-o zidește știe ce e munca și cum trăiește
Dar cel ce fara efort o primește pe alții batjocorește[...]
~~ adăugat de Goatoffender ~~

Apa îi apă, focul e foc
Fii atent sa nu le amesteci
Sau vei descoperi terori[...]
~~ adăugat de Goatoffender ~~

E bine Sa vrei dar e mai bine sa dai
Căci trebuie sa ai grijă
Măna cui tai[...]
~~ adăugat de Goatoffender ~~

Fericirea o găseşti într-o relaţie nu atunci când găseşti partenerul perfect (el nu există), ci atunci când îl găseşti pe acela care te acceptă cu toate defectele tale.

Datoria cea nobilă a individului e aceea de a se dedica familiei, naţiunii sale, umanităţii şi nu sie însuşi.

Măsura bunătăţii fiecărui om se vede cu adevărat abia atunci când ar avea motive să fie rău.
[...]
~~ adăugat de Dan Lazarescu ~~

Cave Ne Cadas[...]
~~ adăugat de florin alexandru ~~

Speranţa şi voinţa dau aripi indestructibile!

[...]
~~ adăugat de OazapentrufluturiAMD ~~

Nimeni nu fuge mai departe de viata..
[...]
~~ adăugat de Constantin Stamate ~~

Limba maternă este identitatea de grai a fiecărui cetățean, iar cititul este sportul minții care îmbogățește vocabularul pentru vorbirea corectă.
Maria Filipoiu [...]
~~ adăugat de maria.filipoiu ~~-Și când face fraudă, prostul se laudă...

-Ca să-și acopere greșeala, dă din gură până seara...

[...]
~~ adăugat de Marilena Dumitrescu ~~

Adevarul sta scris printre randuri.[...]
~~ adăugat de crimsonia2005 ~~

Să nu te cerți cu oamenii, mai mult decât cu tine însuți.------ Lucian Blaga[...]
~~ adăugat de CondeiBlog ~~

Sinuciderea rămâne singurul ecou al vieții.[...]
~~ adăugat de Cudalbu Catalin ~~

Tind sa cred ca nu suntem dati sa ne intelegem,
Ci sa ne completam.[...]
~~ adăugat de Borcan ~~

Vreau unu,
Vazut prin doi.[...]
~~ adăugat de Borcan ~~

Nu de tine am nevoie,
Ci de nevoia, de nevoie.
M.B[...]
~~ adăugat de Borcan ~~

Cuget, deci exist! (Cogito ergo sum)[...]
~~ adăugat de SV_#CURELCIUCG ~~

„Căci orice lucru măreţ este la fel de greu de înfăptuit, pe cât este de rar” Spinoza[...]
~~ adăugat de OctavianPopescu ~~