Jurnal Secret - Aleksandr Puşkin
Adăugat de: Gerra Orivera

Amorul ne arată cât de plăcută trebuie să fie moartea, dar noi nu suntem atenţi. Dacă ne-ar fi dat să murim de două ori, atunci poate că a doua oară nu ne-am mai teme. Aşa cum o virgină se teme de durerea pe care o provoacă intromisia, dar se desfată a doua oară şi e gata să o facă din nou, fără să acorde atenţie insignifiantei dureri.

Ne este dată o singură moarte pentru ca, realizându-i farmecul de prima oară, să nu fim atraşi de ea mai puternic decât suntem atraşi de viaţă. Dumnezeu nu ne-ar putea ţine în viaţă, aşa cum nu ne-a putut păstra inocenţi. Am tinde necontenit spre suicid. Sexul ne este oferit ca înlocuitor al morţilor multiple. O dată ce ne-am odihnit după o dulce moarte, suntem nerăbdători să o trăim din nou. Există oameni posedaţi de ideea morţii. Ei sunt convinşi că e frumoasă şi că e cu atât mai bine cu cât vine mai repede. Încearcă tot timpul să-şi ia viaţa, punându-se în pericol.

Eu nu am o dorinţă limpede de a muri, dar mă comport ca şi cum aş căuta moartea cu toate puterile.

Unii acţionează direct. Încearcă cu ştreangul sau cu pistolul şi, deşi moartea lor poate fi împiedicată de cei care îi iubesc, reuşesc în final, cu propriile mâini, să se arunce pe lumea cealaltă. Pentru asta e nevoie de un caracter puternic, ceea ce eu nu am.

Femeile miros a p.., care, în dorinţă, pulsează precum o inimă...

vezi mai multe texte de: Aleksandr PuşkinDistribuie:

  • Facebook
  • Twitter

Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Interesant mesajul lui Puskin, acesta e vizunea lui asupra lumii in care a trait el.
Multumesc, Gerra.
aurel auras
joi, 09 iulie 2015


Vezi Darius ce potențe urieșești are omul în unitatea creației?!
Gerra Orivera
vineri, 03 iulie 2015


Doamne si aceasta este superba... Cat de mare poate fi Puşkin...
darius
joi, 02 iulie 2015