Ceaţa - Liuba Sârbu
Poezie adăugată de: Liuba Sarbu

    marți, 12 mai 2015

Zori de ziuă ,dimineaţa.
Cade ceaţa peste sat,
Aburindu-i geana,faţa,
Prefăcându-l în regat.

Pare tristă ,neguroasă,
Din cer se coboar-a gale,
Mlajă tandră,lin se lasă,
Peste glie ,peste vale.

Se-npleteste printre case,
Peste dealuri,prin păduri,
Un fior viu de mătase
Izvorând din nouri şuri.

Parcă-i ziua, parcă-i noapte,
Totu-n jur-i atât de sobru ,
Nu se-aud ale ei şoapte ,
Dar învăluie tot codru.

Cuprinzând vag tot întinsul,
Dintr-o zare pân în alta.
Numai soarele aprinsul,
Poate să-i închidă poartă.

© Versuri Liuba Sârbu 2014.02.23vezi mai multe poezii de: Liuba Sarbu
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Eu mă bucur să citesc comentarii de genul celui scris mai jos. Trebuie să învăţăm unii de la alţii.Înşir pe foaie de 15 ani,aceasta nu înseamnă că sunt bună în ale scrisului.Ceea ce ţine de matematică- poezie, şi sunt şi nu de acord. Totul variază de la caz la caz.Sigur că poezia este măsurată de ochii criticilor după anumite reguli,deci pare a se asemăna cu matematica unde sunt reguli dar e un pic diferit,cred eu. Prozodia în unele cazuri este inevitabilă întrucât fără ea ,versu,ar suna ca coplit.Alta este situaţia când faci abuz.Eu nu sunt adepta utilizării excesive a nici unei forme literare.Totul trebuie să fie cântărit, după mine,altfel riscăm să cădem în extreme şi vom fi înţeleşi doar de extremişti care gândesc ca şi noi,sau mai rău, riscăm să devenim nesuferiţi.
Liuba Sarbu (autor)
duminică, 17 mai 2015


Liuba > era doar un sfat, micut - daca spui ca scrii de 15 ani [nu ca ar fi asta o etapa hotaratoare - numarul anilor] - insa, se presupune ca atunci cand experienta isi spune cuvantul, artistul exceleaza intr-o anumita perspectiva - sa spunem - si aici, fac referinta la prozodie. In mod normal, prozodia este accesibila pentru cei care doresc o alta calitate, aparte, asupra scrierilor. Sa stii ca poezia, ca si muzica, poate face parte din "stiintele exacte" ca matematica. Prozodia insasi, impune alte norme/standarde. Insa, spuneam despre aceasta micuta parte - insa mare, ca insemnatate, fiindca unii intra intr-o etapa de regres, fiindca isi pun prozodia, drept pravila. Apoi, nu tot ce are prozodie, este si poezie adevarata - ca degeaba ar contine ritm, rima si masura dusa la perfectiune, daca nu are si "Ceva"-ul acela, care e mai presus de cum spunea marele Eminovici, criticilor "insirand cuvinte goale"

Th3Mirr0r

P.S: Abia s-a actualizat sistemul de notificare, eu nici n-am stiut de reply.
th3mirr0r
vineri, 15 mai 2015


Îţi mulţumesc pentru gândurile frumoase.Referitor la prozodie, nu înţeleg, la ce te referi? De ce m-aş sinchisi? Eu scriu de 15 ani,pe acest site am început să public acu şi am poezii mai slabe ca valoare decât cele publicate aici. Sincer, nu cred ca poezia este o ştiinţă exactă. Nu cred. Pentru mine Poezia e indefinitul care trebuie mai întâi de toate să aibă un mesaj pe care să-l prelinga de la început până la sfârşit. Bineinteles ca nici sā scrim cai verzi pe pereti nu ni se permite :)Cei mai buni lingvişti nu sunt poeţi,este un lucru demonstrat. Cei care scriu poezii se nasc cu această afinitate, ca şi pictorii.Pictorii care învaţă meseria nu sunt numaidecât de succes şi vice versa. Totu-i atât de subiectiv în viaţa aceasta încât nu ştim cum cade zaru.Sā nu mā intelegi gresit.Eu sunt pentru critici si chiar va rog sā o faceti,altfel nu evoluez. Dar mi-am spus parerea, asa, la o adicā.
Liuba Sarbu (autor)
miercuri, 13 mai 2015


Liuba > daca faci asta deja, sper ca ai sa si intocmesti o carte, candva - ca sa impartasesti si tu, la randu-ti, ceva pentru cei care au mai mare nevoie. In rest, nu te sinchisi de prozodie [aia e doar o stiinta de studiu a versificatiei] - si.. scrie dupa cum consideri ca e mai bine - pe parcurs, iti vei gasi tu calea intr-a-ti infrumuseta gradina.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
marți, 12 mai 2015


Mulţumescu-va de mii de ori. Th3Mirr0r să ştii că o fac deja.
Liuba Sarbu (autor)
marți, 12 mai 2015


Foarte frumoasă .
mirimirela
marți, 12 mai 2015


Liuba > sa stii ca ai referinte bune intr-a scrie ghicitori.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
marți, 12 mai 2015


Minunata descriere cu rime pe care le descopar abia azi si cuvinte al caror sens mi-l imaginez. Foarte frumoasa.
stomff
marți, 12 mai 2015