Cu stropi de iubire - pavalachepaul
Poezie adăugată de: pavalachepaul

    duminică, 18 octombrie 2015

Cu stropi de iubire
Trăim printre flori.
Şi culegem fire
Dimineaţa-n zori.

Am cules o floare
Cu stropi de iubire.
A plâns... şi mă doare
Mai rup... câte fire?

Mai vreau fericire
Floarea mi-a grăit.
Cu stropi de iubire
S-a stins... ofilit?

Te-am rupt, mirosit
Şi din zeci de fire
Tu, te-ai ofilit
Cu stropi de iubire?

Vă rog, să lăsaţi
Să nu rupeţi flori-
Le stropiţi, udaţi
Dimineaţa-n zori.

I-am rupt fericirea
Şi am lăcrimat.
Stropii şi iubirea
S-a dus... scuturat?

Stropii de iubire
Îi mătur, îi strâng.
Arunc... fericire
Le arunc şi plâng.

Nu fiţi triste flori
Creşteţi... multe fire.
Creşteţi în culori
Cu stropi de iubire.

Vă dau fericire
Şi nu vă mai rup.
Cu stropi de iubire
Vă sărut... vă pup.

Vă sărut în zori
Cu stropi de iubire.
Aflat printre flori
Mai crescut-aţi... fire?

Cu stropi de iubire
Aţi îmbobocit?
Având fericire
Aţi şi... înflorit?

Vă rog, nu rupeţi
Dimineaţa, flori.
Grija să le-aveţi
Dimineaţa-n zori.

Sunt flori de iubire
Şi sunt fericite -
Cu stropi de iubire;
Şi, doresc... IUBITE.

Mulţumesc.
Am scris această poezie deoarece, pisica mea,
A sărit la fereastră şi a rupt o floare... nevinovată.
Apoi, s-a jucat cu ea
Fugind... speriată?

Am vrut să o bat,
Dar m-am abţinut.
Am poetizat
Oare, v-a plăcut?vezi mai multe poezii de: pavalachepaul
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Adina, NU sunt un om necăjit ci, foarte fericit că vă am aproape de sufletul meu. Faptul că refuz orice ajutor din partea cuiva, este ceva normal căci, de bine de rău, am un apartament propietate personală; am o masă, un pat cald în care să dorm şi... cel mai iubit lucru, am o pisică foarte iubitoare care... toarce şi mă iubeşte... chiar dacă o cert sau îi mai dau o mică bătăiţă când face... "caca", în pat, cum s-a întâmplat chiar azi. De ce a făcut acest lucru, nu pot să gândesc dar, poate fi ca o pedeapsă din partea lui Dumnezeu pentru... vrăbioiul prins de motanul meu la pervazul de la fereastră. Apoi, dacă alţii sunt reci la suflet cu mine şi mă consideră... "dus"... nărod la cap, de ce să nu insist şi să primesc bunătate sufletească de la ei nu... de la voi care, nici măcar nu mă cunoaşteţi, nu aţi stat niciodată de vorbă cu mine, etc. Apoi, ce-mi poate oferi confratele în cauză decât... ceva bani sau... foloase materiale, nu?

Adina, am nevoie de ajutor sufletesc... ajutor spiritual căci, hrana sufletului nu este... suma de bani oferită ci, cu mult mai mult decât gândim, noi, oamenii.

Adina, dă-mi dorul dragostei tale şi, mă voi sătura cu "tine"... bine?

Mulţumesc Adina.

Mulţumesc domnule Mitică.

Mulţumesc sufletelor miloase care vor să ajute semenii la nevoie.

Mulţumesc.
pavalachepaul (autor)
marţi, 20 octombrie 2015


Domnule Pavalache , am citit comentariile dumnavoastra , MEREU. Din diferite motive nu am putut raspunde de fiecare data . Sunt de aceeasi parere ca si dumneavoastra , ca ar fi bine sa daruim si sa nu ravnim la mai mult decat avem nevoie.
Ce bucurie poate fi mai mare decat cea pe care o simti atunci cand vezi un zambet pe fata unui om necajit caruia i-ai adus o alinare ? E cel mai sublim sentiment...

Acum , sper sa nu va suparati pe mine, insa daca domnul Horlaci a vrut sa ajute , asa cum dealtfel sustineti ca e bine sa facem cu totii , sa fim buni , sa ne iubim ...de ce sa refuzati o mana intinsa, intinsa cu atata drag ? Imi cer scuze , poate nu trebuia sa ma amestec ,dar apreciez mult gestul domnului Horlaci .
Scuze pentru amestecul meu. Cu drag !
Adina Speranta
marţi, 20 octombrie 2015


Domnule... Mitică, am scotocit întradevăr să pot supravieţui într-o lume ostilă şi... extrem de păcătoasă. Acum, datorită faptului că, am acest ajutor social de 142 de lei (în luna Noiembrie fac 1 an) şi datorită faptului că, am îndrăznit şi eu la primarul oraşului în care locuiesc şi... cu greu (zicea că suntem 70 de persoane nevoiaşe şi doar 50 au voie pe tot oraşul) mi-a aprobat într-o audienţă... să pot servi şi eu la cantina de ajutor social o masă caldă zilnică. Faptul că, se fură... carne, alimente; faptul că, se minte... nu sunt 70 ci mult mai puţini; faptul că, ne dau mâncare... ca la porci... cum spunea un bărbat pe care l-am sfătuit să se înscrie şi să ceară şi el la primar ajutor alimentar (face mult trupului o masă caldă) toate acestea... ziceam; NU mă deranjează. Ce mă deranjează este nepăsarea oamenilor şi lăcomia acestora care, vor binele lor, iar un... altul, poate fi bolnav şi neputincios şi să moară de foame căci, nu mă înteresează? Oare, ne mai iubim noi semenii? Oare, ne mai place munca fizică... agricultura? Oare, mai sunt scoli... liceu (ultimul am auzit că s-a desfiinţat căci... nu s-au înscris decât... 2 elevi?) cu profil agricol? Oare, vom importa la nesfârşit fructe şi legume şi... pe ale noastre bune şi gustoase, cu tonele le vom arunca la gunoi? Oare, renunţăm noi la apartamentele de lux (este un lux să ai apă caldă, căldură... şi să... tai frunză la câini) şi să ne întoarcem la origini... la sate unde, putem fi fericiţi până la adânci bătrâneţi fără a avea un venit lunar ci, din ce plantăm şi cultivăm? Oare, vom fi iarăşi o familie unită unde... cei tineri muncesc la câmp cântând de fericire, iar cei bătrâni, nu vor avea nevoie de o pensie deoarece, rămân în casă... (spală, fac mâncare, curăţenie, dau şi hrănesc animalele... orătăniile, etc.) sau nu?

Domnule, Mitică, nu la oraş ci, la sate, se poate trăi fericit dacă ne place să muncim şi... mai puţin să ne distrăm şi să trândăvim... minţim, furăm, etc. În felul acesta, ar dispărea... bogaţii căci, nu vor mai avea pe cine să exploateze deci, exploatarea omului de către om, ar dispare. Suntem slugile altora şi... nici că ne dăm seama că... NU a dispărut sclavia... sclavagismul? Cel bogat, negociază şi cumpără... ce? Cumpără sclavi care să le muncească domnule Mitică, iar ei... să se distreze prin... Dubai, Coasta de Fildeş şi alte locuri exotice?

Domnule Mitică, pentru acest deziderat, va trebui să ne iubim iarăşi ca odinioară... familia... tata, mama bătrână şi neputincioasă... deci, să renunţăm a ne mai depărta de familie în căutarea unui loc de muncă mai profitabil... deci, desfiinţăm azilurile de bătrâni; desfiinţăm PENSIILE care, sunt mici tocmai pentru că se fură, se minte ca-n codru; deci, stârpim hoţia... curvia, lăcomia din România... şi nu numai căci, se vor orienta şi alţii din alte popoare şi, ne vor urma exemplu de dragoste şi... CREDINŢĂ... domnule Mitică deoarece, odinioară, societatea, a trăit bine datorită faptului că, aveau frică de Dumnezeu. Singurii care nu aveau frică de Dumnezeu, înainte de industrializarea României, au fost cei bogaţi... boierii care, având pământ arabil fertil, te exploatau... nu te plăteau, de tine se râdeau căci, credeau cu adevărat faptul că, vor fi şi ei fericiţi pe lumea... cealaltă după deces (vezi pilda Domnului cu Lazăr şi bogatul căci, s-au inversat rolurile... bogatul era muncit şi chinuit, iar... sărmanul Lazăr... fericit în vecii vecilor). În zilele noastre, mai crede cineva că... sărmanul... Paul Păvălache... un... nimeni, un... cerşător la primăria Oţelu Roşu, după deces, va trăi pe lumea... cealaltă, fericit, împreună cu Domnul Hristos, mai cred... oamenii aşa ceva sau... beau şi chefuiesc zicând... aici este raiul?

Deci, Domnule Mitică, îmi faceţi cel mai mare rău posibil căci, banii... te ispitesc şi... renunţi partial la credinţă... la... poezie plăcută lui Dumnezeu, pot spune.

Mai revin dacă se doreşte... vorbesc de fiecare dată cam mult şi... prost, nu?
pavalachepaul (autor)
marţi, 20 octombrie 2015


Domnule, Pavel. Chiar așa de greu o duceți finaciar încât ați ajuns să mâncați din tomberoane ?

As vrea să vorbim pe privat, poate vă pot ajuta cu ceva, aici ne vede toată lumea.. Intrați va rog pe website-ul meu: https://ganddinneant.wordpress.com

Si putem vorbi acolo..

Fiti binecuvântat !
M Horlaci
luni, 19 octombrie 2015


Întradevăr Adina, m-am simţit vinovat de faptul că, am lăsat motanul la aer pe pervazul de la fereatră. Apoi, şi mai vinovat că, le dau resturile de pâine la vrăbii căci, Domnul Iisus a dat ordin să se adune şi frimiturile rămase de la înmulţirea pâinilor deci, consider mare păcat să aruncăm pâinea la gunoi. Întradevăr, dacă toţi ar fi fost ca mine, aş mai fi găsit eu pâine uscată la tomberoane timp de 1 an de zile când nu am avut servici şi deci... zero lei venit? Şi ca fapt divers, găseşti la tomberoane (în spate la magazinele alimentare) tot ce vrei aruncate... mere, cartofi, portocale, chiar şi lactate... expirate desigur. Nu... nu murim dacă le mâncăm expirate căci, Domnul Iisus a spus că, dacă vom avea credinţă, vom lua şerpi în mână şi nu ne vor muşca (vezi Pavel muşcat de şarpe extrem de veninos) vom lua otravă, şi nu vom avea nimic... etc. Deci, nu am murit şi, mai scotoceam şi în ziua de azi dar, am făcut un infart miocardic din senin? După acest lucru, m-am lovit de răutatea oamenilor căci, cotizezi... îţi opresc obligatoriu lunar din salariu... 11% doctorii şi, mă trimit să plătesc 300 de lei la aigurări sociale să-mi poată face trimitere la spital la cardiologie să mă internez? Şi, altă... hoţie căci, cu sau fără trimitere de la doctorul de familie, tot am plătit 50 de lei consultaţia şi... 10 lei cardiograma căci, ziceau... auziţi că, nu lucrează cu casa de asigurări şi deci, se plătesc consultaţiile. Apoi, mi-a dat reţetă... să cumpăr medicamente de 160 de lei noi? Apoi, dacă alţii au la... sate, unde mai cultivă un... cartof, ceapă... între 250 şi 400 lei ajutor social, eu, care poate că trebuia să le dau ceva gras celor de la primărie; eu... am doar 142 de lei la bloc... dreptate este aceasta? Deci, după părerea mea, Dumnezeu a dorit să trec prin aceste necazuri şi... ca scriitor, să notez în volumele mele, răutatea la care a ajuns omenirea... asemănănător sau chiar mai rea decât... lumea lui Noe? Păi... nu a spus Domnul cum vor fi vremurile îndepărtate căci, se vor asemăna cu cele de dinnainte de potop când, beau, mâncau, se... însurau, se măritau... CONSTRUIAU... căci, eram să omit acest incredibil amănunt... ce construiau oamenii înainte de potop? Acum ştim... vile, magazine, etc. Oare, să fi ajuns lumea lui Noe aşa de repede la o evoluţie în construcţii (vezi zmoala bărcilor... corabiei lui noe care, se produce din petrol) aidoma zilelor noastre? Răspunsul este DA căci, se trăia nu 100 de ani maxim ci... de 10 ori mai mult deci, trăind mult, gândeşti mult şi... te înmulţeşti mult. Că, au venit apele... i-au înghiţit peştii; au dispărut edificiile şi, nu mai ştim nimic, nu înseamnă că, nu au fost aidoma zilelor noastre cu... zgârâie nori... şi altele. Dispăruta Atlantida, nu cumva a fost această lume dispărută a lui Noe? Mulţumesc... poate depăşesc... căci, prea mult vorbesc, nu?
pavalachepaul (autor)
luni, 19 octombrie 2015


Da , mi-a placut mult ! :) Este o poezie ce arata sensibilitatea ce o aveti , chiar daca de multe ori incercati sa o ascundeti :) ...
Cu drag !
Adina Speranta
luni, 19 octombrie 2015


Foarte frumoasa, felicitări.
Dar e prea lungă, domnule Păvalache, se repetă idea.
Cu stima.
ALapis
luni, 19 octombrie 2015


Instinctul de vânător/ Nu admite nici un zbor/ De vreo pasăre pe-aproape.../ Deci, motanul nu concepe/ Ca pe teritoriul lui/ Să ajungă-un păsăroi!

Lasă-l pe motan să facă/ Ce-i stă-n în caracter și dacă / Tu, ca și stăpân îl cerți/ Vei vorbi doar la pereți! : ))
Ina M.
duminică, 18 octombrie 2015


Carmen, incredibil dar adevărat, adevărul l-am aflat... o vrabie a-'nhaţat - cu vrabia s-a jucat! La fereastră mai adun, frimituri, la vrăbii pun, motanul le-a urmărit, s-o prindă a reuşit? L-am certat, nu l-am bătut, probabil că n-a ştiut, stau la bloc... etajul 2 şi prinde un... vrăbioi? Cred că-n minte sa a zis, că-i un şoarece... precis - un şoarece zburător, îl înhaţ şi îl... omor? Nu vedeam dar, a zburat, probabil... drumul i-a dat - şi strângând-o foarte tare, nici că... mai avea suflare.

Ce să-i fac, spuneţi-mi... oare, să mi-l bat... minte nu are - ce-aţi face în locul meu, căci... nu ştiu, îmi este greu.

Aştept să îmi răspundeţi şi bine-nţeles... credeţi - nu vă mint, e-adevărat, numai că... NU l-a mâncat - a murit de... speriat?
pavalachepaul (autor)
duminică, 18 octombrie 2015


Așa a fost scris/ Să se întâmple/ Chiar dac-a ucis/ O floare, în tâmple/ Pisica a strâns o amintire.../ Că floarea-i frumoasă, dar trecătoare! : )) A fost poezie?/ Sau joacă frumoasă?/ A fost frenezie,/ O stare... spumoasă!


Cu plăcere am citit-o, Paul!
Ina M.
duminică, 18 octombrie 2015