Fals jurnal de irealitate
Adăugat de: Costel Zgan

 Fals jurnal de irealitate (4)

 


   1, 2, 3, 4, 5,...Și totuși, nu sunt numai niște cifre. Sunt în primul rând oameni! Mai mari sau mai mici. Nu contează.

Ei bine, acești oameni aflați în suferință ar trebui să fie scopul vieții noastre, deoarece doar noi - medicul, sora medicală, balneofizioterapeutul etc. suntem ultima lor soluție. Și nu avem dreptul să-i dezamăgim!

   Spitalul de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” a fost înființat în anul de grație 1970, prin unificarea Spitalului Israielit, a Spitalului Caritas și a Spitalului Sfântul Spiridon.

   În prezent, ”Sfânta Maria” asigură asistența medicală pediatrică de înaltă specializare atât în județul Iași, precum și pentru și pentru celelalte șapte județe ale Moldovei.

   Eu am fost repartizat în Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, înființată tot în același an fatidic 1970. Cele 17 paturi ale secției sunt ocupate de copii și tineri , care nu depășesc, totuși, 18 ani. Aici sunt tratate:- afecțiuni ale aparatului locomotor- afecțiuni ale aparatului circulator- afecțiuni respiratorii- afecțiuni ale aparatului neurologic- boli de nutriție- afecțiuni endocrine- afecțiuni genetice- afecțiuni metabolice- afecțiuni dermatologice.   Spitalul mai este dotat cu două săli de kinetoterapie, un bazin de înot terapeutic, trei săli de fizioterapie, un cabinet cu aerosoli, un cabinet de masaj și o sală de hidrotermoterapie, următoarele proceduri fiind gata oricând să înceapă:- gimnastică medicală- înot terapeutic- vibromasaj- aerosoli- hidrotermoterapie.   Și cred că ar mai fi și alte proceduri de fizioterapie: galvanoionizări, curenți diadinamici, Trabert, stimulări, radiații infraroșii sau ultraviolete.   Dar oamenii, unde sunt oamenii, dragilor?  Sunt sănătoși, așa că n-au ce căuta la spital. La niciun spital.

- Să auzim numai de bine!

   Costel Zăgan, ALTER EGO (12)

 


 Distribuie:

  • Facebook
  • Twitter

Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.