Mărturisesc sunt vie
Adăugat de: Gerra Orivera

Cuvânt premergător

Gerra Orivera este pacienta mea din septembrie 2000, când s-a prezentat la cabinet cu dureri specifice lombosciaticii, infecţiei urinare şi anemiei feriprive datorate sângerărilor abun-dente la menstră. Avea 43 de ani. Până aici nimic spectaculos. Cu tratament adecvat starea generală s-a îmbunătăţit şi totul pă-rea reintrat în normal. După două luni revine la cabinet cu simptome asemănătoare gripei – dureri musculare generalizate, febră. Era noiembrie, o viroză părea perfect plauzibilă. După două săptămâni de tratament, nici o îmbunătăţire, situaţia se a-grava. Se păstrau durerile musculare, fiind asociate tulburări de echilibru, dislalie verbulară (verbalizare greoaie) şi mersul cu bază largă de susţinere. Atunci mi-am dat seamă că este vorba de o problemă neurologică gravă şi am trimis-o la un serviciu de neurologie. Din păcate prima consultaţie neurologică a fost un fiasco. Medicul a fost influenţat de povestea mamei Gerrei, acestuia spunându-i-se că fiica sa este diagnosticată cu schizo-frenie, datorită „inversiunii” afective provocate de tatăl ei, prin incest. Mama Gerei refuza să accepte adevărul susţinut de bol-navă, acuzând-o pe fiica sa de deviere comportamentală. Abia când a schimbat spitalul a fost bine investigată şi i s-a pus diag-nosticul de „Maladia Wilson”, o boală degenerativă cerebrală, cu evoluţie letală, care răspunde greu tratamentului medica-mentos. Sora Gerrei decedase cu puţin timp înainte de aceeaşi boală. Şi a început coşmarul. Pe lângă faptul că situaţia fizică a Gerrei se degrada din ce în ce mai rău, primeam semnale, de la ea şi de la vecinii ei care o ajutau şi o susţineau în această luptă cu boala (şi care au devenit ulterior prieteni de nădejde ai Gerrei) că mama ei, în loc să o îngrijească, făcea tot posibilul să-i îngreuneze situaţia pentru a grăbi finalul, cu scopul să-i preia umila garsonieră. Treptat a fost declanşat un proces în justiţie prin care mama sa dorea să-i ridice dreptul de tutelă şi de persoană însoţitoare. În această perioadă Gerra era complet imobilizată la pat. Se mişca foarte greu, nu mai putea vorbi, saliva curgea permanent, muşchii i se atrofiaseră, avea dureri cumplite, ochii nu i se mai închideau bine. Evoluţia era clară spre deces!
Şi brusc, s-a schimbat ceva. Începuse să lupte. Mi-a mărturisit ulterior că s-a gândit că omul e făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, că Dumnezeu însuşi este şi în cel mai neînsemnat lucru, cu toată forţa şi splendoarea lui. În cre-dinţa sa închinată lui Dumnezeu găsise puterea să lupte, che-mându-l cu ardoare. În trupul bolnav al Gerrei, Dumnezeu era chemat să reaprindă flacăra vieţii. Au început lungile ore de chin în care se străduia, cu dureri atroce să facă gimnastică. Şi uşor, uşor a putut să meargă prin casă susţinută pe distanţe mici, pe holul blocului, apoi în jurul lui. Acum vine singură după medicaţie, se plimbă prin toată ţara. Mai există dureri arti-culare meteosensibile, mai anchilozează din coloană, sunt anu-mite mişcări pe care nu le poate face. Dar... E FOARTE VIE şi optimistă, şi independentă. Şi cu capacitate de a vedea partea plină a paharului şi de a se bucura de viată. Chiar dacă situaţia financiară nu e bună, ba aş spune chiar precară, ştie să-şi ofere mici bucurii care să-i înfrumuseţeze viaţa, alegându-şi bine prietenii.
Mi-a mărturisit că tot ce a ştiut spiritual a ajutat-o enorm şi mai ales poezia a susţinut-o pe tot parcursul acestei confruntări cu boala şi cu moartea. Şi ce mi se pare extraor-dinar este că nu are ranchiună împotriva mamei, a tatălui, că a reuşit să ierte şi să meargă cu seninătate mai departe. Gerra este un exemplu în ceea ce priveşte forţa credinţei şi a voinţei uma-ne corect angrenată. Cât de miraculoasă poate fi viaţa, cât de important este să nu te dai bătut şi mai ales să înţelegi lecţia de viață pe care boala ţi-o dă. Şansa de a renaşte în bunătate pen-tru a cunoaşte ce trebuie transformat în tine, curajul perseve-renţa şi hotărârea de a acţiona se desprind din paginile acestei cărţi scrisă cu dăruire, pe care o recomand. În limba chineză cuvântul care desemnează boala este acelaşi cu cel care desem-nează şi oportunitatea. Sper ca povestea ei să fie un punct de sprijin pentru cei care se confruntă cu boli grave, luptând pen-tru vindecare, fizică dar şi sufletească şi spirituală. Pentru mine este o onoare că o cunosc şi vreau să-mi exprim toată admiraţia şi tot respectul meu pentru reuşita ei.

Dr. Otilia Crăciun


Distribuie:

  • Facebook
  • Twitter

Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Aurele, acum am văzut com-ul tău!
Ptr. carte scrie-mi pe adresa gerra.orivera@yahoo.com și vedem!
Varianta online este pe site! Cu drag.
Gerra Orivera
miercuri, 30 septembrie 2015


Multumesc, Gerra, am mai citit când ai postat acest fragment, cartea nu știu de unde să o procur, mai am una de la domnul Stomff care mi-a trimis-o prin poștă,
Am avut și eu probleme de coloană în viața asta încă de tânăr, sunt operat de două ori sper să nu mai fie nevoie vreodată.Unele probleme apar datorate moștenirii genetice.
Cu drag.
aurel auras
luni, 28 septembrie 2015


Dragă Adina, deși recunosc că aș putea să-mi hrănesc pentru o clipă ego-ul cu admirația ta și chiar să mă simt bine un moment, dar aș dori totuși (pentru că știu că poți) să mergi mai departe cu analiza! Și să conștientizezi că Gerra din carte ești și tu! În acest monolit minunat pe care îl numim unicul corp al vieții - slăbiciunea unuia este slăbiciunea tuturor, precum și puterea unuia este puterea tuturor! Trebuie doar să acceptăm că fiecare suntem oglinda tuturora, individualități distincte aceeași lumină ne respiră! Când vom conștientiza că toți una suntem - atunci viața noastră se va schimba din temelii!
Cu drag te îmbrățișez!

Gerra Orivera
vineri, 07 august 2015


Draga Gerra, eu am citit cartea ta inainte de a fi postata aici si doresc sa iti spun impresia produsa...Am citit-o in doua etape deoarece dupa ce am parcurs acest fragment postat de tine aici , la proza...nu am avut puterea de a continua. Si asta pentru o perioada de aproximativ o luna.
Gerra , cand am avut curajul sa citesc pana la sfarsit inima mea a plans alaturi de tine. Asa cum am mai scris o data intr-un comentariu : TU ESTI O INVINGATOARE!...Dar daca in acel comentariu ma bazam pe intuitie , citind cartea ta am descoperit adevarata notiune de invingator!
Este surprinzatoare aceasta putere de a sfida destinul cand totul pare a fi impotriva, cand exemplul anterior al surorii, boala mostenita genetic , practic , iti spun ca nu exista nici o sansa.
Tu , Gerra , ai demonstrat ca fiinta spirituala este mai puternica decat cea materiala.
Eu recomand tuturor sa citeasca aceasta carte, aceasta fantastica intoarcere de pe drumul final catre lumina pe care toti o avem , insa doar cine vrea o poate zari :)

Te admir ,Gerra, pentru frumusetea ta!
Adina Speranta
joi, 06 august 2015


Asa este Gerra, atunci cand ne gasim si acceptam adevarata noastra identitate, aceea de FII AI LUI DUMNEZEU, toate minunile, "mai mari decat acestea", ne sunt la indemana. Cu pretuire!
andreionthepoetry
joi, 06 august 2015


Știi ce se spune Andrei (și eu am testat total adevărul acestor cuvinte), că omul ”este măsura tuturor lucrurilor”! Deci suntem ceea ce ACCEPTĂM și ASUMĂM că suntem! De la furnică la zeu, de la celulă la macrocosmos - toate potențialitățile ne sunt deschise ființării, ca fii ai Infinitului! Ce alegem, depinde de fiecare!
Cu drag.
Gerra Orivera
joi, 06 august 2015


Gerra, am inceput sa citesc aici cartea ta si am sa o descarc si eu, sa stii. De-abia astept sa ma afund in cuprinsul ei. Sper ca zilele astea sa reusesc.

Iti voi lasa semne de lectura, chiar daca o voi citi in formatul integral sau pe fragmente, de la postarile de aici.

Pentru mine este evident ca esti o mare invingatoare care are multe de spus, iar Dumnezeu are de indeplinit o lucrare mareata prin tine.

Iti multumesc!
andreionthepoetry
joi, 06 august 2015


În atenția cititorilor!

Cartea aceasta - care este experiența dură a întoarcerii de pe granița dintre Viață și Moarte, se găsește online pe site de unde se poate descărca gratuit! Pentru cei ce o doresc pe hârtie, îi rog să ia legătura cu mine!
Rog de asemenea pe cei ce o citesc să-mi lase și mie un semn! Eu, după cum știți, sunt poetă, nu am veleități de prozatoare! Această carte a fost scrisă ca o NECESITATE a lumii de a lua cunoștiință cu adevărat de dimensiunile identității umane! Cu mare drag, salut scânteia divină din voi!
Gerra Orivera
miercuri, 05 august 2015