Adymatei - creaţii proprii

Creaţii proprii | Poeziile altor autori | Texte | Proverbe | Translations |

adymateiPoetul Matei Adrian, un poet tânăr, născut în 1977, la Brăila, își face debutul în poezia românească într-un moment prielnic pentru stilul lui literar.
Volumul de poezii „A fost odată o poveste”, apărut în anul 2020, are o forță literară puternică și surprinde prin profunzimea și claritatea mesajului.
Se vede zbuciumul tineresc al sufletului poetului, care nu s-a sfiit sa atace teme importante ale poeziei și să găsească motive literare apropiate cititorului.
Volumul de poezii este o incursiune alături de autor în versurile lui, poetul Adrian Matei având puterea de a face cititorul părtaș la povestea așternută pe hârtie:
'S-ascultăm acum poveste despre-o mândră fetișoară
Ce-adormea cu dor în suflet în căsuța-i de la țară...' - 'Poveste de la țară'
Versul lui curge frumos, mesajul lui este viu iar rima așezată cu pricepere în colțurile sensibile ale sufletului cititorului.
'Pledoarie-a disperării, cu sufletul pustiit
Și cu inima-nrobită simt că m-am îndrăgostit!' - 'Extaz'
Filozofia poeziei lui și mesajul atât de bine interiorizat plac. Visez că mă îmbrac în tine, /
Prin voaluri albe de mireasă, / În corpul tău e-atât de bine, / Soție, zâna mea aleasă!..... Ești mugur! Eu, crescând, o floare... / Rămân în tine... ce culoare! - 'Mugur și floare'
Adrian Matei este unul dintre poeții zilelor noastre care au reușesc să îmblânzească versul și tumultoasa lirică a limbii române.
Distincții literare: Mențiunea I la Festivalul- Concurs Internațional „Elogiul Iubirii”, Secțiunea Poezie Seniori – Ediția a II –a, 2020

- - - - - - - - - - -