CUTIA PANDOREI - Adina Speranta
Poezie adăugată de: Adina Speranta

    duminică, 14 iunie 2015

Învolburate,gândurile mă-nconjoară,
Amurgul zace răstignit la orizont,
Crispată, inima se zbate,într-o doară,
Pulsând ciudat printr-un ventricul bont.

La margine de pleoapă, spânzurată,
O lacrimă,nehotarâtă, râde strâmb,
Privind, descumpănită, emoţia-mpuşcată
Cu o rafală de cinism, cu aer tâmp.

Încrâncenat,se bat doctrinele în puls,
Drept jertfă cad preazdrenţuitele artere
Iar zâmbetul,chircit, din inimă e smuls
Şi condamnat definitv de legile-austere.


Pe-un stog mucegăit speranţa-i acuzată
De un sobor de umbre la un sfârşit amar
Dar un protest decretă că este achitată
De fosta lege-a firii a omului primar.

Şi m-am trezit,zâmbind,dintr-un coşmar!

12.06.2015vezi mai multe poezii de: Adina Speranta
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Da, ai perfecta dreptate...
andreionthepoetry
duminică, 05 iulie 2015


Si eu am pierdut in numai cateva zile ...relitatea este ca daca lipsesti de pe site 2-3 zile e greu sa te pui la curent cu tot ce s-a postat ...din pacate nu este o lista a postarilor ce nu mai apar in tabel si nu ai de unde stii cine a mai postat :(...Ritmul este destul de rapid :)
Adina Speranta (autor)
duminică, 05 iulie 2015


De mult timp voiam sa fac asta, sa stii! Asta-seara ma tin balamalele. Sper sa pot sa citesc cat mai multe creatii ale tale si ale celorlalti confrati, fiindca sunt convins ca am pierdut multe minunatii.
andreionthepoetry
duminică, 05 iulie 2015


Multumesc mult ,Andrei :)
Eu zic ca o mai iau pe miriste :))...cateodata ...dar zau daca nu imi place ! Mi-aduc aminte ca am scris poezia asta zambind:)...Eu nu le mai recitesc dupa ce le termin si le postez :) . Iti multumesc ca rasfoiesti prin sufletul meu :) Cu drag !
Adina Speranta (autor)
duminică, 05 iulie 2015


Draga Adina, acum ma incumet sa mai recuperez din ce am pierdut in perioadsa cat am lipsit. O sa incerc sa o fac cat mai mult cu putinta. Citesc aici versuri de inalt calibru poetic! Cat de frumos si de adanc ai scris! Iti multumesc din nou!
andreionthepoetry
duminică, 05 iulie 2015


Mentoreasă??? Rimând cu croitoreasă???:))) În țesătura de stele din suflet - evident!:))) Nu mă pricep la rimă! Totul e să te bucuri când intri în malaxorul lumii - mai bine vibrație sângerie decât mumificare! Măcar așa ai certitudinea că n-ai abandonat misiunea de lumină pe care ți-ai asumat-o într-o altă dimensiune!!! Și cât de tare strălucește soarele după o furtună devastatoare!!!! Magie vie! Nu-ți fie teamă iubita să-nfigi bisturiul adânc! Chiar dacă simți că ți se jupoaie pielea și te arde fiecare atingere! Poezia e una din căile cele mai înalte de cunoaștere! Și doar ăsta e scopul respirației pământene! Să se cunoască pe sine pentru a putea rafina vibrația efemerului!
Cu drag!
Gerra Orivera
luni, 15 iunie 2015


Tu ai lumina in privire ,Gerra :) ...asa ca nu conteaza daca sunt persoane care nu inteleg mesajul tau :)...
TU ai linistea ta interioara pe care nu o tulbura nimeni :)
Adina Speranta (autor)
luni, 15 iunie 2015


Da, Gerra ...:)) ...de acum astept cel putin doua zile pana postez :)

Iti multumesc ,draga mea , mie intotdeauna mi-au placut poeziile care foreaza in adanc, unde este durere ... pnetru ca ea exista , oricat noi am dori opusul , daca o ignori este o greseala ...asadar , cum spunea Paler "mai bine sa umplem cu flori toate craterele vulcanilor "...

Cata dreptate ai ,Gerra! Si sa stii ca tu ai fost modelul :)...nu ma refer la stil , doar tu scrii in vers alb...ci la modul expunerii , la impact :)...
Hmm, care o fi femininul de la mentor ?
Te imbratisez ,Gerra , din tot sufletul .
Adina Speranta (autor)
luni, 15 iunie 2015


Hihihihihi Adina, nu știam că am un ”gen” ce s-ar vrea copiat!!!:))) Mai deunăzi pe un alt site un confrate a cărui forță a verbului o admir îl atenționa pe un prieten al meu poet de mare profunzime că a început să scrie ca ”chindea aia” - adică intrând în sfera lui ”AȘA NU”! Eu râd și-mi văd de călătoriile mele cosmogonice - și iau hrana care îmi trebuie de oriunde! Nu eu sunt responsabilă de iubirile și neiubirile lor! Fiecare își duce coroana de ochi orbi așa cum poate! Îi îmbrățișez cu drag pe toți! Ție Adina încă un pupic în plus!
Gerra Orivera
luni, 15 iunie 2015


Niciodată să nu spui niciodată, draga mea! E crud chirurgul că mâna nu-i tremură pe bisturiu??? Și cu cât umbra-i mai deasă lumina nu strălucește mai tare???? Trăim în dualitate scumpa - și a fi pozitiv nu înseamnă a nega partea cealaltă ci a aduce lumină și iubire acolo unde lipsește! Poezia aceasta are forță tocmai pentru că ai forat în adânc, acolo unde îmbrățișarea lumii sfâșie și doare! Ești fiu de creator - alchimizează, nu fugi în zona de confort unde totul se vătuiește!!!! Poezia nu înseamnă numai beatitudine ci și cămașă a lui nessus îmbrăcată conștient! Depinde numai de gradul de responsabilitate față de harul ce ți-a fost dăruit pe care ți-l asumi! Indiferent de alegere ești minunată și dumnezeu te iubește infinit!
P.S. Ai văzut beneficiile controlului nerăbdării de a posta imediat ce-ai scris-o poezia! Parcă acuma are altă curgere,nu??????
Cu drag te îmbrățișez steluță multicoloră!
Gerra Orivera
luni, 15 iunie 2015


Multumesc pentru comentarii , Dana, Mihai , Aurel , Gabriela , Stomff...

Alex, ai exprimat foarte bine intentia mea , modul in care am ales sa scriu aceasta poezie , da ! ...imagini de cosmar care la final sa puna in valoare Speranta ...Acea Speranta din cutia Pandorei , singura care a ramas langa oameni ca sa-i ajute sa faca fata relelor ce scapasera din cutie...Asadar , trebuia sa descriu acele ''rele'',nu? Eu doar le-am adaptat putin , la vremurile noastre :)...Iar omul primar la care ma refer ...este OMUL dinainte de a primi toate aceste rele :boli , vrajba , ura etc ..".cadou " de la zei ...

Iar Paler nu are egal ...eu , cine sunt eu ? ...Iti marturisesc ca am dorit sa scriu ceva in genul Gerrei :) ...dar nu pot scapa de rima , asta e ! :)

Va multumesc tuturor din suflet !
Adina Speranta (autor)
luni, 15 iunie 2015


Foarte reusita poezie Adina. Te felicit!
Mihai_Manolescu
luni, 15 iunie 2015


frumoasa poezie..
danab
luni, 15 iunie 2015


Visez urat.Realitaea ma trezeste zambind.Opusul filozofiei tale inscrisa in profilul G+.N-am mai intalnit o poezie in care sa fie ingramadite cu maiestrie,atatea cuvinte si expresii negative cu scopul sufocarii...sperantei care supravietuiste datorita iubirii salasluite in adancurile fiintei.Numai Paler mai putea scrie asa ceva.Pe mine m-ai socat,Adina!Frumoasa si filozofica constructie!
SAlecsandru
luni, 15 iunie 2015


Minunat!
gabrielaa
luni, 15 iunie 2015


Ai abordat un nou mod de a face poezie , neobisnuit la tine. A iesit foarte bine si ai transmis mesajul foarte puternic. Imi place.
stomff
duminică, 14 iunie 2015


Multumesc , va imbratisez!
Mirela , am pus in contrast mai sumbru speranta ,ca sa ii accentuez importanta . :)

Dar nu cred ca am sa mai scriu asa , a fost doar o incercare . Cu drag ,
Adina Speranta (autor)
duminică, 14 iunie 2015


Doamne ajută că a fost doar un coșmar , Adina dragă ! Dar cât de frumos, tumultos și profund l ai transpus în versuri ! Mulțumesc pentru lectură !
mirimirela
duminică, 14 iunie 2015


Versuri complexe si frumoase draga Adina
mirela
duminică, 14 iunie 2015