- Distribuie pe:
-
Împărtăşeşte-ne opinia ta:
Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Comentarii:
Si eu iti multumesc pentru acest minunat autor.
"Ma uit la tine. Tu la el."
Banu.Mircea
miercuri, 02 martie 2016
Îți mulțumesc Mircea! Evident că și eu o știam, dar e bine că ai postat-o aici spre știința tuturor celor interesați de lumină! Parafrazând un mare poet care a spus acel fabulos ”poetic locuiește omul” am putea spune fără să greșim ”floral locuiește omul” - asta valabil pentru cei ce-și îngrijesc grădina ce suntem! Conștienți de natura lor adevărată!
Și Kabir, deși aproape necunoscut nouă, nu e cu nimic mai prejos lui Rumi (cu care mi se pare mie că are asemănări de formă), Khayyam, sau Havez! Face parte din aceeași grupare a aleșilor, iluminați ce nu știu locui decât lumina!
Îți mulțumesc și eu că l-ai primit în inima ta!
Cu drag
Gerra Orivera
marți, 01 martie 2016
Multumesc Gerra Orivera pentru aducerea in prim plan a acestui mare poem. Vreau sa las aici daca nu deranjez o mica legenda despre Kabir:
"O frumoasa legenda povesteste ca dupa moartea lui, ucenicii lui musulmani si cei hindusi isi disputau corpul lui neinsufletit, pe care musulmanii doreau sa l ingroape, iar hindusii sa l arda. Pe cand se sfadeau intre ei, Kabir le a aparut inainte si le a spus sa ridice giulgiul care acoperea mortul si sa se uite dedesubt. Zis si facut: numai ca in locul cadavrului, dadura de un morman de flori. Musulmanii au ingropat jumatatea lor in Maghar, iar hindusii au dus cealalta jumatate in orasul sfant al Benaresului pentru a fi arsa - o concluzie potrivita pentru o viata care a dat parfum celor mai frumoase doctrine ale celor doua mari traditii."
Banu.Mircea
marți, 01 martie 2016