MAMA - Gustavo El
Poezie adăugată de: Gustavo El

    marţi, 19 ianuarie 2016

În lumea asta ți-e mamă numai una
Cum luptă ea,nu va lupta niciuna
Luptă ca pe tine,să te știe fericit
C-o viață pentru asta,cu greu ea a trudit

Așa că dragă mamă,o poezie încep a scrie
Drept mulțumire pentru,ce mi-ai dat tu mie
Pentru acele nopți,când tu n-aveai odihnă
Știind c-al tău puișor,nu poa’ să doarmă-n tihnă

Când încercai,de fiecare dată pentru mine
S-ascunzi durerea,ce se afla în tine
Doar pentru-a-mi da curaj,tu multe ai făcut
Că cea mai bună mamă,ești pe-acest Pământ

Ai încercat a-mi da,o educație aleasă
Să fiu un domn,frumoasă-mpărăteasă
Și dacă azi sunt om,de bine-n societate
E pentru că mămico,te-ai ocupat de toate

Mereu să știu,prin lume-a-mi face loc
Fair-play s-alerg,după al meu noroc
Mult sau puțin de-a fost,îți mulțumesc eu ție
Că ai răbdat,și mi le-ai dat tot mie

Tu Doamne ce mi-ai dat,o mamă minunată
Mă rog tot Ție,dă-i viață-ndelungată
Și când la ea m-oi duce,s-o văd cu păr cărunt
Să-i spun: ”mămico uite,cât de mare sunt!”vezi mai multe poezii de: Gustavo El
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Draga, Confrate, eu n-am zis ca tu nu respecți poezia. Citește atent, am zis ca noi trebuie să respectam poezia, am vorbit la plural .

Păcat că se înțelege întodeauna greșit !
M Horlaci
duminică, 24 ianuarie 2016


Mda...asa o fi,poate!Eu am spus doar ca ceea ce am scris este corect gramatical,si am admis ca poate nu e cea mai frumoasa poezie a mea...dar in fine...Poate ar trebui sa cititi si restul poeziilor mele.Si inca ceva,poate ar trebui sa mai invatati cate ceva despre viata asta,si anume: ideea de a fi un om de rand.Nu am postat in fiecare zi o poezie,doar de dragul de a posta...am avut multe pauze...Apoi,inainte sa spui despre un om ca nu respecta poezia,ar trebui sa fii tu ca om perfect...ceea ce stim ca nu exista asa ceva!Daca nu respectam poezia,asa cum sugerati dumneavoastra,nu aveam ce sa caut pe site-ul asta...le lasam pur si simplu in pc-ul meu si atat!Dar ma rog,este parerea dvs si v-o respect!Poate nu e cea mai reusita poezie a mea,dar de aici pana la a zice ca nu respect poezia...eu zic ca e o cale totusi prea lunga...
Gustavo El (autor)
sâmbătă, 23 ianuarie 2016


Dragul meu confrate. Vreau să-ți spun un lucru pe care l-am învățat si eu, de la persoane valoroase si importante de pe acest site, persoane cum ar fi: Danab, Victor bragagiu, Andrei, Stomf, Mirela, Adina, Aurel, Blacks, si mulți alții. Am învățat in primul rând să respect poezia. Atunci când scrii, trebuie să ți cont de faptul că pătrunzi in universul celor care scriu versuri adevărate. În lumea poeților al căror viața este poezia, care simt si trăiesc această formă de artă. Si nu poți să vii oricum. Uneori si eu am făcut greșeala de a posta versuri doar sa fiu si eu in ton cu acei care postează in fiecare zi, să țin pasul cu ei. Dar a fost o greșeală. Postam poezii cu greșeli evidente, pe care le vedeam, dar nu încercam să le indrept. Poezii care mai trebuiau lucrate, pentruca vroiam să le public cât mai repede. Trebuie sa învățăm să respectăm poezia. Să nu ne grăbim atunci când scriem. Să așteptăm momentul de sclipire, de Inspirație. Să gândim bine ideea înainte să o transpunem în versuri.

Iar în al doilea rând, am învățat să iubesc poezia. Să nu fiu mulțumit cu orice idee care îmi trece prin cap. Am învățat să caut frumosul, să transpir pentru el, să fac sacrificii, să simt Pulsul poezii. Încă nu am ajuns să compun cum îmi doresc. Dar cel puțin pentru mine, am urcat câteva nivele într-un timp scurt. Si asta pentruca iubesc poezia, nu eu o conduc, ci ea mă conduce pe mine.

Blacks are dreptate. Valoarea postările de pe site a scăzut drastic. Ne grăbim să scrim in momente nepotrivite. Facem slalom printre versuri, si este păcat.

Cu prețuire !
M Horlaci
joi, 21 ianuarie 2016


Corect este :Mult de-a fost,putin de-a fost...in momentul in care faci o alaturare,iese mult sau putin "de-a fost" nu "de-au fost. Forma lui poa' sa doarma-n tihna,am folosit-o pentru muzicalitatea versului si este o forma acceptata.Ce-i drept nu a mai fost folosita de mult timp,insa.In ceea ce priveste muzicalitatea tuturor versurilor,aveti dreptate,nu am respectat-o si stiam asta,inainte sa postez poezia.Imi asum greseala! :) Apoi,referitor la "sa fiu un domn,frumoasa-mparateasa" este un vers folosit cam asa: Tu mama,mi-ai dat o educatie aleasa/M-ai invatat sa fiu un domn,tu frumoasa-mparateasa.Dar,pentru a evita repetarea lui tu,am ales forma aceasta!Sper ca am reusit sa va explic ce si cum.Referitor la muzicalitate si masura,nu este,intr-adevar,cea mai reusita poezie a mea! Iar de suparare nu poate fi vorba,pentru ca sunteti un suflet frumos,ca si mine!Deci,va multumesc pentru tot!
Gustavo El (autor)
joi, 21 ianuarie 2016


ideile sant bune..dar cred totusi ca este o poezie fortata numai pentru a scrie la tema..
"Mult sau puțin de-a fost"-corect: mult sau putin de-au fost!!

prozodia: daca incepeti strofa cu un numar de silabe,asa trebuie sa si terminati,asa va avea poezia muzicalitate:
la prima strofa aveti: 12-11-13-13
strofa a doua: 16-13-13-14..tot la strofa aceasta nu am inteles acel "poa..sa"..e corect?
iar la versul: "Să fiu un domn,frumoasă-mpărăteasă"..Ori esti domn ori doamna..(frumoasa imparateasa)
poezia asta cred ca v-ati grabit sa o postati...ma gandesc ca ar trebui revizuita si mai mult lucrat la ea..
rog sa nu va suparati,daca e suparare..imi spuneti si pot sterge comentariul...
o zi frumoasa!
danab
miercuri, 20 ianuarie 2016


E frumos ce ai scris aici!
Denisa P.
miercuri, 20 ianuarie 2016