UNUI CONFRATE SUPARAT - STOMFF ANDREI AUREL
Poezie adăugată de: stomff

    duminică, 19 aprilie 2015

UNUI CONFRATE SUPĂRAT

Am fost neînţeles adeseori,
Plutind în nori am ignorat cuvântul
Crezând că eu am inventat Pământul
Şi zborul meu e zbor de albi cocori.

Dar nu l-am ignorat pe Maiorescu
Plăcut sau nu, cuvântul lui contează.
Atâţia sunt acei care mimează
Şi uită că doar unu-i Eminescu.

O formă fără fond se poate scrie
Iar miezul fără formă e doar iască.
De ce să ne ascundem sub o mască
Şi să stricăm pădurea de hârtie?

La critică încearcă să rezişti
Ridică-te de la pământ mai tare.
În lumea noastră, cât ar fi de mare
Tu fără critică nici nu exişti!vezi mai multe poezii de: stomff
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Aproape ca regret titlul pentru ca am inceput sa ma indoiesc sincer de faptul ca acel " confrate" este au apelativ potrivit.
Ma doare insa ca este atata loc pentru a arunca diverse mesaje impotriva unora plecati si care nu se mai pot apara. Adrian Paunescu nu a fost niciodata criptocomunist pentru ca in pofida aparentelor el nu a fost comunist ci un artist daruit cu har care a identificat mereu potecile ce ii pot permite sase exprime liber , lucru greu de realizat in acele timpuri. Am fost prezent la foarte multe cenacluri si este greu de conceput ca este ignorata contributia greu de evaluat a acestui fenomen in economia artei poetice , muzicii folk si nu numai. Multi dintre cei ce astazi fac parte din istoria culturala a Romaniei , au intrat in aceast acrte datorita lui Paunescu , el insusi un poet , cel putin pentru mine , desavarsit. Inainte de a fi poet Paunescu a fost un mare patriot si poate ca s-a uitat prea usor ce spectacole a pus pe scena si in fata camerelor de luat vederi dupa momentul Cehoslovacia 1968 , cand se vehicula practic disparitia Romaniei in limita granitelor de astazi. Poeziile lui patriotice nu il proslaveau pe Ceausescu decat arareori , atunci cand avea nevoie de un pic de relaxare a propriilor cai de exprimare , strict supravegheate . In schimb , nenumarate poezii incercau sa arate lumii ce este Romania si poporul roman , urmasul dacilor liberi. A gresit de multe ori , fiind furat de inaltimea la care ajunsese dar gresala este un adjectiv al omului in primul rand. Restul vietuitoarelor gresesc doar o singura data pentru ca nu au posibilitatea de a alege. Noi o avem si daca gresim e normal sa incerca sa nu repetam gresala.
N-as vrea sa vorbesc despre celalti care posteaza pe acest site , dintre care probabil i-am mai suparat din cand in cand pe cate unii. Dar blacks este unul dintre preferatii mei si cu toate acestea , uneori si el scrie altfel decat as vrea eu sa citesc ceea ce nu inseamna nicidecum si niciodata ca ii contest talentul. Este vorba numai de perceptia personala si de moment. Nici pe aurel auras nu il pot lasa in umbra acestor randuri pentru ca merita cu siguranta toata stima mea. Imi pare a fi un exemplu de modestie si mai ales imi pare a nu se teme de niste imaginari "rechini" . Eu inca mai cred ca administratorii acestui site fac un efort mai mult decat laudabil si nu pentru a crea un camp de lupta ori un bazin pentru spectacole sangeroase ci pentru ca asa au crezut ei de cuviinta sa sprijine posibilitatile de exprimare pubblica a unor poeti amatori si pe de alta parte sa faca tuturor celor interesati cunoscuta poezie autohtona si internationala de calitate pentru ca provine de la clasici ai acestei arte.
Aici promit ca ma opresc cu orice comentariu privind asemenea eculubratii. Pe cei care i-am deranjat ii rog frumos sa ma scuze si ii asigur ca ii pretuiesc pe toti fie si pentru simplul fapt ca exista in acelasi timp cu mine. Deocamdata.

stomff (autor)
duminică, 19 aprilie 2015


Dragul meu Eminus Ghinda , ma indoiesc asupra faptului ca te voi invidia vreodata. Iti urez insa succesuri nebanuite ca scriitor unic si neinteles. Consider polemica lipsita de sens si deci am incheiat aici.
stomff (autor)
duminică, 19 aprilie 2015


Regret gestul lui Emilus de a se supara si de asi lua toate poeziile de pe site din cauza unei critici, zic eu constructive. Cum ati zis si dvs fara critica nu putem sa avansam...

Va apreciez domnule Stomff Aurel
ionel
duminică, 19 aprilie 2015


Poezia trebuie vazuta de multi oameni,nu putem scrie doar pentru sine.
Marii poeti au ajuns mari datorita publicului,daca place e iubita ,daca nu ,nu o simte nimeni.Aveti dreptate ,fara critica esti nimeni.
ALapis
duminică, 19 aprilie 2015


Dragul meu Critic Bland ,
Iti multumesc pentru ca ai incercat sa imi iei apararea. Spre deosebire de tine , eu nu pot decat sa remarc ceea ce nu se potriveste habitudinilor mele in ale scrierii. Si nu o fac nici ca sa ranesc si nici ca sa ridic statui. Atunci cand ceva imi place , spun acest lucru cu mintea libera de orice alte ganduri. Sunt cateva persoane ce mi-au devenit dragi si atunci cand citesc ce posteaza simt nevoia sa le spun ceea ce cred si stiu ca nu se supara pe mine pentru ca nu incerc sa le impun sa modifice , sa cizeleze de dragul formei , ci pentru ca as vrea sa se apropie de perfectiune. Eternitatea este o inventie oarecum absconsa. A existat un inceputsi va exista si un sfarsit urmat de un alt inceput si asa la nesfarsit. Etern poate fi un poet care a trecut de critica si numai esteticul social general acceptat la asezat pe firmament. A nu accepta ca ceilalti sa isi exprime opinia poate fi interpretat ca fiind o dovada de infatuare. Infatuarea este insa straina de arta adevarata spre care noi, amatorii , am deschis ochii si incercam sa prindem cat mai multa lumina izvorata de acolo , din arta celor eterni. Iarta-mi lungimea acestui mesaj dar am simtit nevoia sa iti spun ca pentru mine orice comentariu pro sau contra este binevenit iar comentariile tale urmate de "NU" ma bucura pentru ca nu esti multumit de ceea ce ai citit ceea ce inseamna ca trebuie sa accept ca am gresit. Gresala recunoscuta e pe jumatate iertata iar cealalata jumatate poate nici nu mai conteaza.
stomff (autor)
duminică, 19 aprilie 2015