Vortex - Adina Speranta
Poezie adăugată de: Adina Speranta

    sâmbătă, 27 mai 2017

ruptă e tăcerea în fâșii sordide,
tresare spasmodic candelabrul nopții,
în plămânii lumii geamătul se frânge,
vestitor al morții, horcăit demonic.

vortexul se naște din nimic și-nghite
păsări rătăcite cu aripi de smoală,
macină speranțe, amintiri rebele,
zguduie angoasa labirintul cosmic.

absența se-așterne, umbră peste vremuri,
pierdută-i privirea, delirează timpul,
noaptea, existența, gândul meu la tine,
se-mpletesc haotic... unde-i infinitul?

Adina V.

9.12.2016vezi mai multe poezii de: Adina Speranta
Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

P.S3: Cica era bunicuta cu nepoteii, iar la un moment dat, se opresc din joaca toti. si fetita, cu niste ochisori mari asaaa.. cum is margaritarele margaretelor, o trage de pestelca pe bunicuta si ii zice: bunicuto, iote colo la vraghia ceia! - ie sa uita, zambind - ca privea cu coada ochiului la ochii ceia mari ai gagalicii. ci de colo:bunicuto, da di ce da din cap vraghiuta, cand intr-o parte, cand in cealalta, s-apoi topaie de colo-colo? bunicuta rade si o pupa pe frunte, zicandu-i:"ii universul asa de mare, pentru ea, incat nu stie unde sa-si mai arunce ochisorii"
:)

Th3Mirr0r
th3mirr0r
sâmbătă, 27 mai 2017


P.S2: Stai sa redau din nou textul, ca la .. cum se cheama obiectul ala care invarte discul, stii tu, pui un ac si invarti de manivela..
[lapsus?!]

"Eu, curioasă cum sunt, am început să caut, și să caut ...și am descoperit întâi o perluță, apoi încă una, apoi un mărgăritar, apoi o piatră acoperită de humă...M-am oprit puțin și am curățat-o, iar în fața ochilor mei uimiți și-a dezvăluit frumusețea un diamant... Avidă, am căutat mai departe și câte frumuseți am găsit...Nu mai conta că lângă mine aștepta o grămăjoară frumos aranjată de nestemate rare, suficiente pentru ce îmi doream eu, nuu...important era să caut, să mai găsesc, să aflu...Și iată-mă acum cu mâinile în pământul rodnic al poeziei din care eu am scos atâtea frumuseți. dar știu că mai sunt și altele. Și le vreau. Nu mai contează că eu am uitat să încolțesc.."
Iote! ia te uita cata frumusete are.
Asta e Vortex.


Th3Mirr0r
th3mirr0r
sâmbătă, 27 mai 2017


P.S: vezi, ca a contat.. rezultatul?! am scos un izvoras, din sufletu-ti. l-ai lasat sa curga, in comentariu, firicel cu firicel, printre pietre, printre radacini, pe sub iarba, si iacă-ță-l cum a zburat liber!
asa vreau poezia, sa iti fie.
(daca tot ti-am aratat ca Poti)
th3mirr0r
sâmbătă, 27 mai 2017


Adina > nah, eu doar nu-s preocupat de stiinta - ar fi doar o aparenta; no! imi place sa povestesc - bine ase?! faptul ca am plecat spre alt domeniu, discutia, decat cel literar, nu inseamna ca nu am luat la cunostinta de sclipicioasele tale cuvintele.
Ti-am spus sa revii la cea de altadat' :) si se pare ca a dat roade. Iaca, asta si planuisem. sîc!
ei, ce zici, te-am smuls nitel de pe unde te-ai ascuns? Asa vreau sa vad, cum fosta-ti-a zvacnirea iasta de mai devreme! eiiii? ce zici? ia sa scrii tu poezie, asa!..
Ia priveste ce curgere frumoasa a cuvintelor ai, in comentariu - asta e Trairea, asa ai expus-o - implicit, asta vreau, din partea-ti, vorbind de literatura, acum.
de aceea si actiunea mea primara, de a-ti vorbi despre altceva, ca sa iti readuc firescul.
:P

Th3Mirr0r
th3mirr0r
sâmbătă, 27 mai 2017


:) Mirror, când sapi tenace în căutarea a ceva ajungi în situația de a deveni atât de preocupat de acțiune încât rezultatul nici nu mai contează. :)
Eu, curioasă cum sunt, am început să caut, și să caut ...și am descoperit întâi o perluță, apoi încă una, apoi un mărgăritar, apoi o piatră acoperită de humă...M-am oprit puțin și am curățat-o, iar în fața ochilor mei uimiți și-a dezvăluit frumusețea un diamant... Avidă, am căutat mai departe și câte frumuseți am găsit...Nu mai conta că lângă mine aștepta o grămăjoară frumos aranjată de nestemate rare, suficiente pentru ce îmi doream eu, nuu...important era să caut, să mai găsesc, să aflu...Și iată-mă acum cu mâinile în pământul rodnic al poeziei din care eu am scos atâtea frumuseți. dar știu că mai sunt și altele. Și le vreau. Nu mai contează că eu am uitat să încolțesc...Îmi place mai mult să-i citesc pe Ei, să-i omagiez așa cum pot, decât să ajung în umila postura de a încerca să alătur (întinând moștenirea lor) niște schrijelituri în grabă, chinuite, cu pretenții de vers. Căteodată, mai las căteva gânduri ce nu-mi dau pace să se așeze în rânduri scrise la repezeală, dar mai mult de atât nu mai am ce oferi.
Fizica cuantică...chiar azi dimineață am aflat ceva nou, că poezia ar fi și cuantică, metafizică. Păi, vezi câte se găsesc în pământul ăsta roditor? Așa că ia să caut eu să văd ce e și cu poezia asta... O fi poezie? Ce o fi?
Vortexul acesta descrie o stare a mea :) Un vărtejel îmi părea prea micuț, așa că vortexul absorbea mai bine toate gândurile mele :)
Cât despre cea de dinainte, mi-e dor de ea, dar nu cred că se mai intoarce :)

Mă bucur că ai mai venit pe aici, Mirror :)
Adina Speranta (autor)
sâmbătă, 27 mai 2017


Adina > am fost intrebat despre Infinit, in trecutul indepartat. Si am raspuns simplu: in Finit, se afla Infinitul. De ce? Fiindca Infinitul insusi, este o Limita, o delimitare, desprinsa de catre Stiinta, tot din ceea ce este Finit. Este exact precum in cazul cu fizica newtoniana si cea cuantica, nu ajung la un consens, fiindca si-au inventat tot felul de legi, de la constanta lui Planck incoace.Ei nu iau in calcul faptul ca ceea ce este infinit de mare, este si infinit de mic. Asa au facut si cu atomul, cand il numeau indivizibil - iar acum, cica "au descoperit" bosonul. :) Amuzantii astia. Dincolo de ceea ce defineste si tot "descopera" Stiinta, mai este ceva: Eternitatea. Aceea da, nu poate fi strapunsa de lancea cunoasterii, cum nici de adancimi provenite din matematica vortexului.
Acuma, rezumandu-ma pe scurt la scrierea ta, faci progrese!.. [da' sa lasi "updates" deoparte]. Mai bine, calauzita asa, de vortexul inimii, sa revii la trecut, cand eram mai multi pe aici si erai mai plina de viata.


Th3Mirr0r
th3mirr0r
sâmbătă, 27 mai 2017