Anisoara Laura - creaţii proprii

Creaţii proprii | Poeziile altor autori | Texte | Proverbe | Translations |

Anisoara LauraANIŞOARA LAURA MUSTEȚIU:

M-am născut în iunie 1971, în Timişoara. Am fost norocoasă nu numai să cresc in oraşul florilor, dar şi într-o atmosferă magică, înconjurată de cărți si creativitate artistică. Poeziile tatălui meu m-au învaţat că scrisul nu este numai un talent care mocneşte în adîncul fiinţei noastre, scrisul este o revelaţie care lasă amprenta sufletului pe hîrtie.

Am terminat Liceul de Filologie Istorie în 1989 dupa care am emigrat in Germania. În 1995 am terminat studii economice si mi-am petrecut cea mai mare parte din viaţă în lumea competitivă al businessului. În 2007 am urmat studii în Literatura germană și Journalism în Hamburg. Un articol aparte scris in limba germană este ’Timisoara,’ un documentar despre istoria, valorile şi schimbările prin care a trecut oraşul în ultimele decenii. Din 2015 locuiesc in Sydney, Australia unde am studiat Bachelor of Communication la Griffith University.

Publicatii: în reviste culturale în România şi în străinătate, ca si în Confluenţe Literare, Gândacul de Colorado, Singur, Armonii Culturale, Pro Litera, Climate Literare, Aşi Români, Logos şi Agape sau Melodium.
Eseul Taina scrisului (2019) a fost publicat în „Antologia Romana de Eseuri Taina scrisului,” iar The World of Books (2020) a fost publicat in limba romană si engleză în revista literară bilinguală Worlds and Words (în cooperatie cu PEN Austria si Australia).

Membru: Australian-Romanian Academy of Culture si World Poets Association.

Cartea recent publicată, Travel in Time, A Life Story in Poems (2020) redă nu numai imagini poetice asamblate din întâmplări adunate pe parcursul vietii, dar si iubirea pentru locurile natale, o iubire care nu uit nicioadată sa o mentionez, oriunde mă aflu în lume.

Prin toate încercările și obstacolele vietii, am simțit intotdeauna nostalgia si dorința arzătoare de a mă întoarce în lumea mea, în lumea cărţilor și a scrisului. Cuvintele sunt atât de importante; uneori sunt fluturi care ne poartă visele, alteori sunt scoici care conţin perle prețioase de înțelepciune, iar câteodată sunt izvoare care revarsă o energie învioratoare în lumea din jurul nostru. Deşi trăiesc de aproape 30 de ani departe de ţară, dragostea pentru limba şi cultura româna a fost şi va rămâne o pasiune pe viaţă.


https://allauthor.com/interview/anisoara/- - - - - - - - - - -