Ovidiu Kornila - creaţii proprii

Creaţii proprii | Poeziile altor autori | Texte | Proverbe | Translations |

Ovidiu KornilaCV cultural Ovidiu Constantin Cornilă

Născut în orașul Roman, în anul 1975
Absolvent al Liceului Teoretic Roman-Vodă, secția limbi străine (1990-1994). Compune primele versuri.
Absolvent al Universității Ștefan cel Mare de Suceava, departamentul română-engleză (1994-1998). Publică primele versuri (poesía Infinit) în revista Crai Nou.
Între anii 1997 și 1998 este redactor-șef la cenaclu universitar Archaeus.
Activează în calitate de profesor de română și engleză, timp în care organizează cercuri literare (1998-2001).
Este profesor de engleză în diverse licee, universități, companii (2001-2020).
În anul 2018 suține Masterul în profesorat la Universitatea Nebrija din Madrid.
Din 2014 devine președinte al Uniunii Lucian Blaga a scriitorilor și artiștilor români din Spania, în cadrul căreia a organizat diverse acțiuni culturale precum: celebrarea zilelor de naștere de poeți și romancieri (Eminescu, Arghezi, Caragiale etc), prezentări și lansări de carte, cafenele literare, întâlniri cu poeți și prozatori , cu diverse asociații culturale, expoziții de pictură, fotografie, simpozioane și colocvii naționale și internaționale etc. În luna aprilie 2018 a organizat Colocviul internațional Vintilă Horia- memoria trecutului, prezentului și viitorului, eveniment la care au participat profesori-doctori din Franța, România, Spania, scriitori cu premii naționale, iar în luna noiembrie a aceluiași an este organizatorul Colocviului internațional George Uscătescu-destinul unui exil. În luna mai a anului 2019 este coordonatorul Conferinței internaționale Lucian Blaga – creație, cultura, universalitate, eveniment desfășurat la Universitatea din Alcala.
Debutează cu volumul de poezii Silabe de secundă (2014).
Urmează volumul de proză scurtă Turnul în care mă ascund când plouă (2015).
În 2017 apare volumul de proză scurtă Călătorul fără timp, premiat la Festivalul Național de literatura Liviu Rebreanu, de la Bistrița.
Participă la Festivalul Internațional Lucian Blaga celebrat la Târgu-Mureș, unde, în 2016, 2017 și 2018 a obținut trei diplome de excelență cu eseurile științifice Lucian Blaga în cultura spaniolă, Meșterul Manole- dimensiunea prometeică și Dimensiunea existențială a liniștii și a cântecului liniștii.
În 2018 publică volumul de proză scurtă Ruga luminii.
Publică articole și poeme în reviste literare de specialitate din România precum: Melidonium, Actualitatea literară, Dacica latinitas, Cuvântul liber, Apostrof, Confluențe literare internaționale, Pașii profetului, Târnava, Conta, Hyperion, Bucovina literară, Steaua, Luceafărul dar și în săptămânalul Noi în Spania, cu care colaborează din anul 2012. De asemeni apar poeme în antologii de poezie spaniole: Desvan poetico, Un lugar en la Mancha, Murcia- casa de poemas.
Este directorul revistei de literatura Cuvânt românesc, publicație redactată la editura Ego liberum, aflată sub patronajul Uniunii Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania , publicație care se bucură de nume sonore ale literaturii române pe plan mundial.
A activat în calitate de colaborator permanent timp de trei ani la Radio Tentacion, în prezent realizator și prezentator al emisiunii Destin românesc de la Radio Tv Unirea.
Este pianist, promotor cultural.
Limbi străine vorbite: engleza, franceza, spaniola, italiana, latina.

- - - - - - - - - - -